Dit is ons verhaal – Ashley Elston

Gepubliceerd op

Niemand weet wat er is gebeurd
die ochtend in River Point.
Vijf jongens gingen het bos in,
vier kwamen er terug.
Iedereen heeft een motief,
maar niemand praat.

Kates bijbaantje bij de plaatselijke assistent-officier van justitie is niet bepaald spannend, totdat haar baas op de grootste zaak wordt gezet die hun stadje ooit gekend heeft. Iedereen heeft het over de jongens van River Point. Er is bewijs dat de jongens schuldig zijn, maar de officier van justitie wil dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft zijn functie namelijk te danken aan hun machtige families. Kate heeft zo haar eigen redenen om de zaak op te willen lossen en laat het hier niet bij zitten. Maar kan ze de geheimen van de jongens ontrafelen zonder haar eigen geheimen te onthullen? Terwijl Kate gevaarlijk dicht bij de waarheid komt, wordt duidelijk dat niemand is wie hij lijkt. Als Kate niet snel ontdekt wie de echte dader is, komen er levens op het spel te staan… inclusief dat van haarzelf.

De River Point Boys zaten nu op een openbare highschool in plaats van hun privéschool St Bart. De school waar ook Reagan en Kate zaten. Op zich was het vreemd dat ze van St Bart waren afgegooid, daar hun ouders veel doneerde en ze nog niet eens veroordeeld waren. Niet alleen op hun nieuwe school gaan de geruchten de ronde, zo wordt er ook genoeg geroddeld op het plaatselijke kantoor van officier van justitie. Reagan en Kate hebben daar een bijbaantje als betaalde stagiaires. De grootste roddeltante was Camilie, zij bracht Kate op de hoogte dat de vader van Grant Perkens (die was omgekomen) druk uitoefende in een arrestatie en dat de zaak naar hun kantoor was doorverwezen. En het was Reagan die wist dat de River Pointzaak aan meneer Stone was gegeven. Haar moeder werkte net als Kate voor meneer Stone. Gaines, die zijn functie te danken had aan de ouders van de River Point Boys, had deze zaak aan Stone gegeven in de hoop dat deze zo snel mogelijk in de doofpot kon worden gestopt. Stone vertelde echter aan Kate en haar moeder dat ze drie opties hadden. Optie één was zoals Gaines het wilde en dat de jongens vrijuit zouden gaan. Optie twee allemaal aanklagen voor dood door schuld in verband met nalatigheid door dronken op jacht te gaan en optie drie was echt uitzoeken wie het schot had gelost. De ogen van Stone gingen hard achteruit, maar niemand mocht dat weten. Zo las Kate’s moeder de stukken hardop voor zodat Stone ze later kon afluisteren. Kate die graag fotografeerde, had oog voor detail. Zij moest dus zijn ogen zijn in de beelden die zijn gemaakt als bewijsstukken. Ze vertellen allemaal hetzelfde verhaal en de enige manier om achter de waarheid te komen is uit te zoeken wie de zwakke schakel is of wie breekt, dan hadden ze een kans. Kate moet in het beeldmateriaal van de gesprekken met de getuigen op het feest van die avond ervoor, iets zoeken wat hun in het negatieve daglicht zet. Maar als Kate er achter komt dat bij de bewijsstukken die Stone wil bekijken, haar geheim op den duur ook boven water zou kunnen komen, is ze toch wel aardig geschrokken. Had ze het beter wel kunnen vertellen?…

De illustratie van de cover is echt zo schitterend gemaakt, dat zonder je ook maar iets van het verhaal weet, het al een enorme aantrekkingskracht heeft. “Dit is ons verhaal” gaat over vijf River Point Boys die na een heftig feestje de volgende ochtend gaan jagen en dan gaat het mis. De vier vertellen één verhaal, waarvan je dus weet dat er iemand liegt. Vanuit de ogen van Kate wordt het verhaal verteld. Zij loopt stage bij meneer Stone, assistent-officier van justitie en heeft zo inzage in bewijsstukken en verhoorverslagen. De macht die rijkelui hebben bij een rechtszaak is huiveringwekkend, zeker als zij het in de doofpot willen hebben. Wat met gerechtigheid en een vleugje romantiek begint, verandert bij ieder hoofdstuk in twijfel en ongeloof. Tussen het verhaal door wordt er ook door een anoniem iemand een gedachtegang verteld, waarvan je weet dat het de schuldige moet zijn. Ashley Elston weet je met die ene vraag alleen al zo nieuwsgierig te maken, maar met de verschillende zijsporen die ze je geeft, is het haast onmogelijk om deze spannende thriller neer te leggen.

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum BV
ISBN: 9789000373444
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 19,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.