Elke seconde telt – Sophie McKenzie

Gepubliceerd op

Charlie en Nat zijn op de vlucht. Hun poging om een terroristische organisatie te ontmaskeren is mislukt. De betrokken politicus, die torenhoog in de peilingen staat, loopt vrij rond. En híj beschuldigt juist Charlie en Nat van terrorisme! Met de politie en de terroristen achter hen aan, ziet Charlie ziet maar één uitweg: ze moet in haar eentje naar het hol van de leeuw om bewijs tegen hem te verzamelen. Durft ze dat? Zal het haar lukken om hun onschuld te bewijzen?

Charlie en Nat zijn nog steeds op de vlucht, al een maand, maar gelukkig nog wel samen. Ze zijn op aanraden van Parveen op zoek naar het verzet om dit alles te overleven. Om hun naam te zuiveren besluit Charlie, zonder medeweten van Nat, om in haar eentje naar Riley toe te gaan en zich zogenaamd bij hem aan te sluiten om info te vinden. Wanneer Charlie bij Riley aankomt krijgt ze een behoorlijke verrassing te verwerken en of ze dat een leuke verrassing vindt is nog maar de vraag. Nat is in alle staten wanneer hij merk dat Charlie er vandoor is, omdat hij weet dat ze naar Riley toe is gaat hij daarheen maar daar aangekomen gaan de dingen niet zoals geplant en is alles dat hij vindt geen Charlie.  Gelukkig zijn Zowel Charlie als Nat getraind in de dingen die ze nu voor hun kiezen krijgen en maken ze een grote kans, want anders was de strijd snel gestreden.

De hoofdstukken worden weer tussen Nat en Charlie afgewisseld en geven verschillende kijk op het verhaal. Meteen vanaf het moment dat je de eerste bladzijde omslaat, slaat de spanning toe en zit je weer volledig mee in het gevecht dat Charlie en Nat leveren. Het leest allemaal zo lekker weg, zo easy going, het verhaal is verre van relaxt, maar het leest superfijn weg. Dit deel schiet alle kanten op, als je denkt dat alles fout gaat keert het verhaal om, en als je denkt dat het goed gaat keert het verhaal om, het is echt een wervelstorm van goed en slecht. Er gebeuren dingen die je absoluut niet had verwacht maar toch wel aan ziet komen (klinkt dat logisch? Haha). Nat en Charlie verkeren in hachelijke situaties maar toch zijn hun ogen niet blind voor elkaar en dat is mooi om te lezen, al maakt het hun situatie er niet makkelijker op. Pas op het einde snap je de titel en waarom deze zo treffend is, en geloof mij maar, het zijn heftige laatste hoofdstukken. Naar het einde toe worden ze korter waardoor je nóg sneller gaat lezen, ik hou daar wel van, het draagt een extra stukje spanning met zich mee en wanneer je bij de laatste bladzijde komt moet je echt even bijkomen. Een geweldig vervolg op ‘één seconde’ maar wel jammer dat het nu klaar is want deze verhalen zijn echt genieten.  Ook de covers zijn erg aantrekkelijk, de gezichten die je ziet laten je deze boeken mee naar huis nemen en trekken je het verhaal in.

Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026152764
Pagina’s: 432
Prijs: € 16,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.