Domina – L.S. Hilton

Gepubliceerd op

unnamed

Judith Rashleigh is met succes gepromoveerd van veilinghuis assistent tot internationale kunsthandelaar. Ze mag daarbij een bloederige spoor hebben achtergelaten, haar nieuwe leven als chique galeriehouder in Venetië is alles waas ze van droomde. Maar terwijl ze zich een weg onderhandelt door de Italiaanse kunstscene lijkt haar verleden haar in te halen. Na een onschuldige opmerking op een feestje beseft Judith dat iemand haar op het spoor is…

Judith Rashleigh heeft zich gevestigd in Venetië en heeft een eigen Galerie genaamd Gentileschi, vernoemd naar haar als tiener favoriete schilderes Artemisia Gentileschi. Ze heeft haar naam veranderd in Elisabeth Teerlinc, zodat niemand haar heftige verleden kon achterhalen. Pavel Jermolov heeft haar gevraagd om zijn privestukken te taxeren. Na het bezichtigen van zijn meest bijzondere collectie, besluit ze toch af te zien van de klus. Zijn collectie is zo omvangrijk en van grote waarde, dat er eigenlijk toen al een belletje bij haar had moeten gaan rinkelen. Waarom koos Jermolov voor haar?

Om het te vergeten besluit ze naar een feest van Tage Stahl te gaan. Het feest was op zijn privé-eiland voor de noordkust van Ibiza. Ze had al een voorgevoel dat ze eigenlijk niet had moeten gaan en dat gevoel wordt bevestigd door een zekere Alvin. Als hij vermeldt dat zij facebook vrienden zijn en hij Angelica Belvoir kent, krijgt ze argwaan. Angelica had haar baan gekregen toen zij werd ontslagen bij het Huis. Ze wil zo snel mogelijk weg van dit feest en terug naar Venetië. Eenmaal terug in Venetië krijgt ze een berichtje van Steve, Carlotta gaat trouwen in Monaco. Als Alvin ineens in Venetië is en haar wil bezoeken, is haar besluit om naar de trouwerij te gaan snel genomen.

Elena die ook op de trouwerij was, staat ineens in haar galerie en wilde met haar praten, privé. Elisabeth die echt geen flauw idee had waarover dit zou gaan, krijgt de schrik van haar leven als ze eerst vermeld dat ze gaat scheiden van haar man Pavel Jermolov en haar later bij haar juiste naam noemt, Judith. De taxatie die zij moest doen, zou Pavel helpen aan een lagere taxatie zodat hij minder alimentatie zou hoeven te betalen. En ze had Judith´s kennis nodig voor een schilderij. Om te zorgen dat ze haar zeker zou helpen, had ze alles van haar uitgezocht. Elena had het juiste chantage materiaal. Judith was verbijsterd, zowel Pavel en Elena wisten alles van haar en ze kon geen kant op… Waar en wanneer had ze een steek laten vallen? En weet ze zich ook hieruit te redden?

Net als Maestra is ook Domina een bizarre thriller, met heftige erotische scènes. Het boek begint met een proloog, daarin kom je midden in een moordscene terecht, die ervoor zorgt dat je gelijk weer in het verhaal zit. Wat het bijzonder maakt, is dat je het niet alleen leest vanuit de misdadiger, maar je zit zo in haar gedachtegang dat je nog net niet denkt dat jij Judith bent. Zeker als ze de “Zersetzung”-methode gaan gebruiken. Die kan je helemaal knettergek maken en je kunt het aan niemand bewijzen. Deze methode wordt ook bijzonder goed in het verhaal gebruikt. Ook is te merken dat de schrijfster Lisa Hilton zich duidelijk verdiept heeft in bepaalde onderwerpen. Zo is Caravaggio een van haar favoriete schilders, is ze Russisch gaan leren en heeft ze Belgrado en Venetië persoonlijk bezocht. Venetië en Belgrado worden ook mooi beschreven, zo ook de feesten en het gemakzucht waar alles mee gaat. Maar als het verhaal ineens een andere wending neemt, proef je ook de keerzijde, de spanning, de angst, hoe gaat ze zich hieruit redden. Het is een bijzondere serie en je houdt ervan of niet, er is geen middenweg. Ik kijk in ieder geval zeker uit naar het laatste deel.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 978 90 443 5139 2
Aantal pagina’s: 342
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_59107670451b8_selected-products” products=”9200000065794767,9200000064845060″ name=”Domina – L.S. Hilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.