Het labyrint van Venetië – Jonathan Holt

Gepubliceerd op

Het_labyrint_van_Venetië__Jonathan_Holt

Venetië, 2013. Tijdens het Driekoningen-feest spoelt een dode, als priester verklede vrouw vanuit het Canal Grande aan op de trappen van de Santa Maria della Salute. Het is de eerste moordzaak voor Katerina Tapo, die net in dienst is bij de carabinieri. Het spoor van de dader leidt naar een verlaten gesticht op het eiland Poveglia. En naar Carnivia.com, het versleutelde netwerk dat de echte geheimen van de stad bevat. Maar sommige geheimen kunnen beter nooit boven water komen…

In Het Labyrint van Venetië begint Katerina aan haar eerste moordzaak begint wanneer er een dode vrouw wordt aangetroffen op de trappen van de Santa Maria della Salute. Hoewel ze erg weinig aanwijzingen heeft, weet ze toch een spoor te ontdekken. Katerina komt via het Venetiaanse doolhof terecht in een verlaten gesticht, en ook bij het versleuteld netwerk Carniva.com, wat nog meer geheimen over de stad lijkt te verbergen. Maar dan loopt haar spoor dood op een Amerikaanse legerbasis. Of toch niet?

Het labyrint van Venetië komt een beetje langzaam op gang, maar eenmaal op weg in het verhaal grijpt het je mee. Zo wordt je als lezer meerdere malen op het verkeerde been gezet en dat zorgt ervoor dat de spanning, die eerder langzaam werd opgebouwd, de rest van het verhaal blijft onderbouwen. Waar je in het begin denkt drie aparte verhaallijnen te lezen, vloeien deze gedurende het boek prachtig samen. Samen met de prettige schrijfstijl maakt dat Het labyrint van Venetië tot een spannend verhaal.

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021808611
Prijs: € 19,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.