Levend aas – Katrien van Effelterre

Gepubliceerd op

image

 

Undercoveragente Patricia Rodiers probeert een seriemoordenaar te ontmaskeren die via een datingsite opereert. Tijdens een in scène gezette blind date denkt ze beet te hebben, maar het profiel van de dader strookt niet met de blauwogige piloot die aan haar tafeltje verschijnt. Terwijl Patricia en haar team in het duister tasten, verdwijnen er steeds meer vrouwen en komt gaandeweg een gruwelijke modus operandi aan het licht. Patricia ziet maar een mogelijkheid om de ziekelijke dader te stoppen: een geheim datingprofiel creëren en de dader naar zich toe lokken. Wat volgt is een ijzingwekkend kat-en-muisspel…

Drie vrouwen zijn verdwenen na een date met een onbekende man op de datingsite Lovequest.
Patricia Rodiers, undercover agente, gaat via een nep-account op deze site op zoek naar de dader.
Als ze een man heeft gevonden die af wil spreken in hetzelfde restaurant waar de drie vrouwen verdwenen zijn, moet ze de confrontatie aangaan. Ze zal dienen als ‘levend aas’.
Maar Patricia heeft het mis, dit is niet de man waar ze naar op zoek zijn. De dader moet gevonden worden voordat er nog meer slachtoffers vallen. De tijd begint te dringen…

Een supermooie cover heeft ‘Levend aas’. Eenvoudig, maar doeltreffend.
Effelterre heeft in deze thriller over een actueel onderwerp geschreven: het online daten en de mogelijke gevaren hiervan.
De lezer belandt al meteen in een spannende undercover-operatie en daarmee is de toon gelijk gezet. Dit is een echte pageturner. Geen moment verslapt het verhaal, integendeel, Effelterre houdt de vaart erin en zet de lezer steeds op het verkeerde been. Als je denkt te weten wie die ziekelijke moordenaar is, is ie het toch weer niet… De hoofdstukken, verteld door hem, bezorgen je kippenvel. Dan volgt een superspannend en ijzersterk plot.
Naast het online daten komen nog meer actuele onderwerpen aan bod, zoals pesten en anorexia.
Past prima in het verhaal en geeft er meteen een psychologisch tintje aan.
Hoofdpersonage Patricia Rodiers is sympathiek en goed uitgediept. Ze is erg goed in haar werk, ondanks dat ze bij een vorige operatie haar echtgenoot heeft verloren. Op een gegeven moment slaat ook bij haar de twijfel toe, maar hiervan herstelt ze zich gelukkig snel.
Van mij mag ze in eventuele volgende thrillers terugkomen, ben benieuwd hoe het verder gaat met haar. Natuurlijk ook of ze de liefde nog een kans geeft.
‘Levend aas’ is het tweede boek van de auteur, eerder verscheen ‘Vossenspoor’ van haar hand.
Ze schrijft vlot en prettig, met hier en daar een typisch Belgisch woord of uitdrukking, wat het boek alleen maar charme geeft.
Een eerste kennismaking met Katrien van Effelterre, maar hopelijk niet de laatste.

Katrien Van Effelterre (1979) promoveerde na haar studie Germaanse taal- en letterkunde in 2006 met een onderzoek naar terugkerende doden in de volkse vertelcultuur. Omdat de afstotelijkheid van gevaar onweerstaanbaar bleek, verruilde ze later academische publicaties voor fictie.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044348569
Aantal pagina’s: 336
Prijs: € 19,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_57693eee222d6_selected-products” products=”9200000053531027″ name=”Levend aas” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.