De kronieken van de zeven eilanden deel 3: Drakensteen – Mariëtte Aerts

Gepubliceerd op

de-kronieken-van-de-zeven-eilanden-drakensteen-mariette-aerts-boek-cover-9789051165289

De levens van Raben en Calli zijn inmiddels flink verstrengeld met die van piraten, machts-wellustelingen en magische wezens. Vooral de Dwingers zitten hen dwars. Zij proberen nog altijd via hun leidstenen de heerschappij in het Rijk van de Zeven Eilanden over te nemen van Heerseres Shintelle. Het leger van mengwezens dat Shintelle heeft vervaardigd om hen te bestrijden, is niet zo sterk en standvastig als zij dacht. Alle hoop op rust in het Rijk van de Zeven Eilanden is daarom gevestigd op haar broer, de voormalige erfjonker Enzor. Zou hij zijn plek op de burcht terug weten te winnen?

Drakensteen is het derde deel van De Kronieken van de Zeven Eilanden.

Raben en Calli vergezellen Nayari naar haar geboortegrond. Ze komen in Phyrros een havenstad op het uiterste zuidpunt van Ing’tassa aan. In de Guhuluwoestijn wemelt het van de draken en al gauw ontmoet Calli een draak van dichtbij. Als Calli en Raben bij Nayari´s zus verblijven in Lahaz worden ze opgeroepen om naar de jonge nieuwe sjamaan Ilzani te komen. Bij ontvangst werd gelijk de olkenstaf van Calli afgepakt. Calli, Raben en Nayari kunnen zich niet verzetten, want wat ze ook zouden doen om de staf terug te pakken, het zou zware gevolgen hebben voor hen en voor Nayari der zus en broer. Als het Guriz-nawani feest wordt gevierd, komt Calli erachter dat haar olkenstaf als offer wordt gebracht aan de Guriz, is ze woedend. Calli en Raben komen een dwingster in Lahaz tegen. Zouden ze nog veilig zijn en niet onder de hypnosedwang komen en hoe zit het met Calli der staf?

De moeder van Raben, Mel blijft via Tanna (het liefje van Tonder) op de hoogte van wat er in de hoofdstad Kironos gebeurt. Zo krijgt ze informatie over Heer Glendahl en Vrouwe Zorida, dat ook zij naar het klooster van Kanak (voormalig klooster van Superior Himmondar) komen. Enzor en zijn vader willen hun heerschap terug en met een klein vrachtschip varen zij, Mel, Tonder en Yuzy naar de Grijze Burcht ten zuiden van Ixos. Van daaruit willen ze in stilte zich voorbereiden op een terugkeer naar de hoofdstad Kironos. Zou ze dat gaan lukken?

Alrioch de Zaghramongul (dwinger) inmiddels getrouwd met Shintelle, sprak met zijn ware vrouw Ellix (dwinger) over de daadwerkelijke plannen die zij voor ogen hadden. Daar het bewuste drankje van de monnik de dwang beïnvloedde en zowel Shintelle als de menggedrochten niet luisterde naar de befluisteringen, moesten ze een plan maken. Ze hadden bedacht om Imaris naar het zuiden te sturen, enerzijds om het kijken of het drakenvolk over magie beschikte en anderzijds zou ze dan met een verhaal terug kunnen komen, dat er een volksopstand dreigde. Shintelle zou als gloednieuwe Heerseres zoiets gelijk de kop moeten indrukken, was Alrioch zijn argument, maar hij hoopte dat de monsters er zelf de dood zouden vinden ergens in die hete woestijnen. Imaris kwam erachter dat de dwang ook bij de streephuiden werkte, alleen als ze te horen krijgt dat bepaalde draken een giftand vol olkanorgon hebben, trekt het haar aandacht. De oerdraken worden ze ook wel genoemd en ze bewaken de catacomben. Imaris moest een manier vinden om bij die oerdraken te komen maar hoe?

Shintelle ontvangt een kist met voorwerpen uit de tempel van Eofor, een mantel van zwartglanzende veren, de mantel van een vogelheks. Wat als Himmondar de mantel tijdens het vermengingsritueel zou dragen, zou het dan het ritueel versterken? Himmondar, die door de mantel van titel was veranderd naar Meestermagiër, moest nog de schijn ophouden naar Heerseres Shintelle en doen alsof hij haar grootste vriend en toegewijde handlanger was, maar het liefst zou hij haar uit de weg ruimen.

Hoe gaat dit allemaal aflopen en zal het de Kirs lukken hun Heerschap te behouden en de rust op de Zeven Eilanden te herstellen?

Fantasieverhalen zijn toch wel mijn favoriet en deze serie helemaal. Het verhaal bevat zoveel: oudheid, geschriften, formules en een hele magiewereld met draken, mengwezens, elementalisten, vogelheksen, lezers, piraten en ga zo maar door. In het begin moest ik er weer even inkomen, maar algauw was ik weer in de wereld van Calli en Raben. De kunst van een schrijver is het zo te vertellen dat de film in je hoofd draait, je de personen of dingen voor je ziet en dat kan deze schrijver zeker. Alleen al de cover, de plek die in het boek voorkomt zie je gewoon voor je. Het is een spannend verhaal met veel avontuur en vriendschap, waar je je in een wereld begeeft vol magie, een verhaal wat je gewoon moet lezen.

Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 978 90 5116 528 9
Aantal pagina’s: 437
Prijs: € 15,95

[bol_product_links block_id=”bol_5773ce2df3937_selected-products” products=”9200000056953654″ name=”Drakensteen – Mariëtte Aerts” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

One thought on “De kronieken van de zeven eilanden deel 3: Drakensteen – Mariëtte Aerts

    Mariëtte Aerts said:
    4 juli 2016 at 14:50

    Leuk dat je zo van mijn verhalen geniet! Ik werk nu aan deel 4. Nog even geduld…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.