30 is een schoon getal – Frauke Joossen

Gepubliceerd op

9200000057080608

“Misschien wordt het wel tijd dat ik daar echt mee ga beginnen, met de rest van mijn leven. Want het eerste deel ervan was niet fantastisch te noemen. Eigenlijk is het zelfs ronduit mislukt. Ja, ik durf dat te zeggen. Zo ben ik. Recht voor de raap. Wat weer een absoluut debiele uitdrukking is, maar goed, ik zou weer afdwalen als ik daarover begin. In elk geval: mislukt dus, dat leven van mij tot hiertoe. Paar baantje gehad, paar lieven. Altijd net niet, zo zou ik het omschrijven.
De streber die gaat voor de promotie maar die nét niet krijgt. Het groentje dat dan wel tof, cool en grappig is en goed kan pijpen, maar relatiemateriaal, neuh, dat toch weer niet.
En nu word ik dus dertig, over drie maanden, en heb ik geen lief en eigenlijk ook geen vrienden, geen werk, geen auto en binnenkort ook geen appartement meer.
Dat van dat appartement, da’s nog een verhaal op zich. Of nee, dat is het niet, ik heb gewoon vier maanden de huur niet betaald en nu moet ik vertrekken.
Zie je, het leven is eigenlijk simpel, als je het eerlijk en recht voor de raap durft te zeggen.”

Charlie worstelt met alles in haar leven, haar liefde die ze niet heeft, vrienden die er niet zijn, een baan die niet werd verlengd en een appartement die ze straks niet meer heeft. Er moet nu toch echt iets gebeuren dit kan zo niet verder, ze maakt een lijstje. De successen van Charlie in zes stappen. Alleen wordt ze al moe van het denken om de stappen ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. Maar ondanks alle tegenslagen blijft ze hoop hebben dat het haar gaat lukken binnen 90 dagen, nee 30 dagen. En lukt het haar niet dan heeft ze een drastisch eind scenario bedacht. Het is het… of het is het niet en ja dan kan je er beter een einde aan maken. Ze wil een boek gaan schrijven, enige minpunt is dat ze iedere dag wel een nieuw onderwerp heeft waar ze een boek over gaat schrijven. Dagen gaan voorbij en het lijstje is in gedachte bijgewerkt of zelf al half afgewerkt. Als ze voor de zekerheid op zoek gaat naar zelfmoord-dingen leert ze meneer Drogistman kennen. Zou die verandering in haar leven brengen?

In een dagboekstijl een verhaal over een vrouw die dertig gaat worden. Eigenlijk is het een gedachte-opsomming die ze dagelijks meemaakt, een aftelling naar het dertig worden. In het begin is alles grappig wat ze meemaakt, maar er komt een moment dat je je zelfs aan haar irriteert en je afvraagt wanneer ze nou echt iets gaat doen. Hoe meer je over haar te weten komt, hoe meer gevoel je voor haar krijgt. Het verhaal is grappig, hoopvol maar ook met tegenslagen, herkenbaar maar vooral zeer ontroerend. Een uitspraak van haar vader die ik heel mooi vond in het boek was: “Wat je voelt, voel je niet alleen…”

Uitgeverij: LANNOO
ISBN: 978 94 014 3559 8
Aantal pagina’s: 192
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5773d35cc975d_selected-products” products=”9200000057347597,9200000057080608″ name=”30 is een schoon getal – Frauke Joossen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.