Opgejaagd – A.J. Rich

Gepubliceerd op

image

 

 De 30-jarige Morgan heeft haar leven op orde: ze schrijft een proefschrift over slachtofferpsychologie en is verloofd met Bennett. Hoewel Bennett bezitteriger is dan haar vorige geliefden, is hij charmant en sexy.
Maar dan komt ze thuis van college en treft ze hem aan in de slaapkamer. Hij is op gruwelijke wijze gedood en haar honden zijn met bloed besmeurd. Alles wat ze liefhad, is ze plotseling kwijt.
Wanneer Morgan Bennetts ouders wil inlichten over zijn dood, ontdekt ze dat hij niet de man was die hij beweerde te zijn. Ze ontrafelt leugen na leugen over zijn jeugd en werk. Bovendien blijkt hij er meerdere vriendinnen op na te hebben gehouden. Dan worden deze vrouwen een voor een vermoord.

Morgan Prager heeft een heerlijk leventje. Ze is bezig met haar masterscriptie Forensische Psychologie en is zwaar verliefd op haar verloofde Bennett. Maar wanneer ze op een dag thuis komt van college, wacht haar een gruwelijke verrassing. In haar slaapkamer ligt Bennett, vreselijk verminkt, dood. De vacht van haar drie honden zijn besmeurd met bloed. Wat is er gebeurd? Hebben haar honden Bennett vermoord? De politie arriveert en schiet meteen één van haar honden dood. De andere twee worden als gevaarlijk bestempeld en in een speciale afdeling van een asiel opgesloten.
Haar verdriet is groot. Nu moet ze ook nog Bennett’s moeder inlichten over de dood van haar zoon. Maar ondanks haar vele inspanningen kan ze de moeder niet vinden. En er klopt wel meer niet. Bennett schijnt er meer verloofdes op na te houden. Morgan gaat op zoek naar het duistere verleden van Bennett. Gelukkig krijgt ze daarbij hulp van haar broer Steven. Ze belandt in een web van leugens en wordt keer op keer verrast als er weer een nieuwe verloofde opduikt. Als ze dan ook nog één voor één vermoord worden, lijkt de puzzel onoplosbaar.

Hoe luguber kan een thriller beginnen? Drie honden die een man aan stukken scheuren…
Gedurende het lezen bleef ik me afvragen of die honden echt schuldig zijn. Morgan mag de twee overgebleven honden regelmatig zien door toedoen van Billie, die in het asiel werkt. Maar er is geen sprake van agressief gedrag. Er komt zelfs een rechtszaak over de honden. Er is Morgan werkelijk alles aan gelegen om haar honden terug te krijgen. Erg mooi beschreven.
Dan de andere verhaallijn: Morgan gaat speuren naar het verleden van Bennett. Er klopt werkelijk niets van wat hij haar op de mouw gespeld heeft. Zijn naam niet, zijn werk niet en zijn moeder ook niet. Dit bemoeilijkt de zoektocht van Morgan, die met gevaar voor eigen leven kost wat kost achter de waarheid wil komen.
Wat mij meteen opviel is de schrijfstijl van de auteurs. Ze schrijven erg gedetailleerd. In veel gevallen wordt dat al gauw slaapverwekkend, maar nu vond ik het absoluut niet storend. Je leert Morgan op deze manier erg goed kennen. Sympathiek en een doorzetter, maar komt soms wel een beetje naïef over. De overige personages worden ook goed neergezet.
Door de snelle start zit je al meteen midden in het verhaal. Een boeiend verhaal dat door de korte hoofdstukken heerlijk leest én met een verrassend plot.
Het hele verhaal wordt verteld door Morgan, in de ik-vorm.
Met de titel ‘literaire’ thriller heb ik een beetje moeite. Het is een spannende thriller, maar mist net de diepgang.

A.J. Rich is het pseudoniem van het gelauwerde auteursduo Amy Hempel en Jill Ciment.

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024567720
Aantal pagina’s: 288
Prijs: €19,99
Prijs e-book: €12,99

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.