Tot op de bodem – Lisa Gardner

Gepubliceerd op

19910_Gardner-Tot op de bodem200

Op wonderlijke wijze heeft een vrouw een auto-ongeluk overleefd, haar auto was het ravijn ingestort. Als de politie haar verhoort, blijft ze het maar over een klein meisje Vero hebben, dat bij haar in de auto zat. De politie kan echter geen spoor van dit meisje ontdekken. Sterker de politie krijgt bij het ongeluk alleen maar meer vragen, in plaats van antwoorden.

Brigadier Wyatt Foster en teamgenoot Kevin Santos van de districtspolitie van North Country arriveren op de plek waar het auto-ongeluk had plaatsgevonden. Op een van de kronkelwegen in de wildernis van New Hampshire was een auto het ravijn ingestort. Wyatt en Kevin duiken verder in de zaak, want wat eerst als een uitgemaakte zaak was, een dronken vrouw raakt van de weg, blijkt al snel een andere wending te nemen.

De agent die als eerste arriveerde op de plek van het ongeluk, trof de vrouw van top tot teen onder de modder en bloed aan. Zij bleek op eigen kracht vanuit de auto het ravijn te zijn omhoog geklommen en bleef maar in paniek de naam Vero roepen. De politie startte een zoekactie naar Vero, er werden zelfs honden op de zaak gezet maar niets wees uit dat er een kind aanwezig zou zijn geweest.

Eenmaal in het ziekenhuis blijkt dat de vrouw, genaamd Nicky Frank al drie keer een hersenschudding heeft opgelopen. Plus het rare is dat haar alcoholpromillage in haar bloed niet erg hoog was, het was slechts 0,6 promille. En dat terwijl er een gebroken fles whisky in haar auto lag en de vrouw op afstand naar alcohol rook. Haar man die ze niet herkend, Thomas Frank, is ook in het ziekenhuis aangekomen. Nicky blijft ook aan hem maar vragen waar Vero is. Zijn antwoord is alleen, “Ach schatje niet weer”.

Thomas en Nicky hebben een eigen bedrijf, ze maken dingen zoals promotiemateriaal voor een film. Thomas bouwt ze en Nicky schildert ze. Het stel blijkt geregeld te verhuizen en wonen hier pas zes maanden. Wyatt heeft er steeds meer vragen bij dan antwoorden.

Waarom is de auto van de weg afgeraakt, als de versnellingspook in zijn vrij stond? Wat wisten ze van Nicky Frank, want sinds het ongeluk hadden ze haar nog totaal niet kunnen spreken. Wat kon zij over het ongeluk vertellen en nog meer, wat herinnerde zij zich van de recente valpartijen. Met die vragen besloten Wyatt en Kevin het stel te bezoeken. Bij aankomst reageert Thomas best vijandig naar de politie, wat alleen maar meer argwaan wekt bij Wyatt. En Nicky kan zich totaal niets herinneren van alle voorvallen, sterker ze weet nog geen eens dat ze met de auto was weggegaan. Wyatt stuurde de agenten weg, Nicky had rust nodig.

Bij het tweede bezoek aan het stel besluiten Wyatt en Kevin om Nicky mee te nemen naar de plaats van het ongeval, wie weet herinnert ze zich daar meer. Als ze weg willen gaan, besluit Thomas dat hij niet mee gaat en geeft Nicky een gele quilt. Waarom gaat hij niet mee en wat is er met de quilt die Nicky overigens angstvallig vasthoudt?

Lukt het Wyatt om te weten te komen wat er precies is gebeurt die bewuste nacht en waarom blijft die vrouw het maar over Vero hebben, terwijl er totaal geen aanwijzingen zijn dat zij en Thomas een kind hebben?

Het mooie van boekrecensies schrijven is dat je de kans krijgt totaal andere boeken van andere genres te lezen. Neem deze spannende thriller, alleen al de gedachten van de vrouw die bijkomt van het ongeluk worden zo goed omschreven, dat het voelt alsof je naast haar zit. Je proeft de angst en de wilskracht van deze vrouw. Als lezer zet je net als alle agenten de gegevens op een rijtje en probeer je erachter te komen wat er gebeurd is. Maar iedere keer komen er weer nieuwe feiten aan het licht en neemt het verhaal een totaal andere wending. Je blijft je verbazen over sommige feiten. Kortom het verhaal is van het begin tot het eind zo spannend, dat dit zeker een aanrader is.

Uitgeverij: Cargo / De Bezige Bij
ISBN: 978 90 234 9549 9
Aantal pagina’s: 432
Prijs: € 19,90

[bol_product_links block_id=”bol_56d81708b4d09_selected-products” products=”9200000051581466,9200000055642668″ name=”Tot op de bodem – Lisa Gardner” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.