Kwispel door je leven, levenslessen van een hond – Alison Davies

Gepubliceerd op

De wereld is een vacht-astische plek vol plezier en lekkers.

Of je nu rondsnuffelt door het park of stiekem een worstje pikt van de barbecue. Dit boek onthult hoe je het pup-tieme geluk kunt vinden dat honden van nature al lijken te bezitten. Want wie wil er nu niet leren van deze viervoeters? Ze zijn niet alleen hondstrouw, maar ook altijd enthousiast. Alles wat ze doen, doen ze voor hond-erd procent. Een hond durft zichzelf te geven, om onvoorwaardelijke liefde te tonen en er helemaal voor te gaan. En er zijn veel meer levenslessen die je van ze kunt leren: leef in het moment, wees trouw aan je vrienden, vind je roedel, blijf niet in het verleden hangen en kwispel! Vol wraf-tastische tips en oefeningen, afgewisseld met leuke feitjes en weetjes is dit leuke, geïllustreerde boekje iets voor elke soort dog. Dus beloon jezelf met een bot, gebruik de kracht van de poot en leer de kunst van meer hond zijn.


Dit is eigenlijk een ‘positiviteits boek’ met gebruik van de wijsheden van honden. Wat een hond aan ‘easy mind’ dingen doet, denkt en gebruikt, word in dit ontzettende lieve en leuke boekje vertaald naar de mens.  Bijvoorbeeld ‘honden spelen samen, want ze weten: plezier dat je met anderen deelt is altijd twee keer zo groot’ ~ dat vertalen ze voor de mens naar ‘als je met vrienden of familie iets onderneemt word de onderlinge band versterkt’ of ‘honden leggen vaak contact; neus tegen neus’ dat word vertaald naar ‘kom in contact met mensen om je heen’. Ontzettend mooi gevonden en eigenlijk ook precies zoals hoe ik zelf met mijn hond leef, in 99%van de gevallen kun je namelijk wat je hond doet (of niet doet) terug koppelen naar jezelf (naar de mens), en hoe mooi is dat, als je beste vriend nagenoeg hetzelfde is als jij zelf. De tekeningetjes in het boekje zijn ontzettend leuk, vermakelijk en heel erg mooi. Het is een klein formaat boekje wat perfect past bij de inhoud, klein en liefdevol. Aan het einde van elk hoofdstuk krijg je je honden mantra’s te lezen en een quote van een bekende of onbekende tweevoeter, erg leuk en soms heel grappig.

Ook de ontspanningsoefeningen ontbreken niet, de oefeningen liggen perfect in het ‘honden straatje’ en zijn geweldig leuk en vooral ook zinvol om te doen. Overal door het boekje heen zie je de honden pootjes, ze zijn zo onwijs mooi getekend, allemaal verschillende rassen (helaas staat mijn ras er niet tussen) en nog meer mooie quotes en tips van onze harige beste vrienden. Een heerlijk boekje vol positiviteit voor iedereen die gek is van honden en van ze wil leren.

 
En zoals je kunt zien is mijn knappe draak is er helemaal total loss van om al zijn wijsheden te vertellen dus hij gaat lekker zijn oogjes dicht doen.

Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000371037
Pagina’s: 144
Prijs: € 12,99

[bol_product_links block_id=”bol_5de10fbdaa40e_selected-products” products=”9200000114633916″ name=”kwispel door je leven” sub_id=”Alison Davies” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.