Vertellingen en poëzie ontmoeten elkaar in een bijzonder verhaal in Quasa’s Pepertje

Gepubliceerd op

Cover Quasa’s pepertje

Het Verhaal
Het jonge meisje Quasa is samen met haar vader en een groep mede slaven gevlucht van de plantage diep het bos in op zoek naar vrijheid en een beter leven. Nu haar vader, Aka, op sterven ligt, gaat Quasa, die nu ondertussen een sterke Marronse jager is, op een queeste om een magische en geneeskrachtige peper te vinden. Een Inheemse mythe die Aka haar als kind ooit eens verteld heeft wordt nu levensecht. Zo onzeker als deze reis is, zo vastberaden is zij om het enige familielid dat zij nog heeft te redden.
Quasa’s Pepertje is een verhaal dat afgewisseld wordt met poëzie.

Mizt aan de Maas

De Auteur
Mizt aan de Maas groeide op in Paramaribo. Vanaf dat hij een pen kon vasthouden schreef Mizt al poëzie. Later, tijdens zijn puberjaren, maakte hij kennis met rapmuziek en droeg bij aan de vorming van het Surinaams hiphop landschap. Inmiddels woont Mizt in Rotterdam en is nog altijd actief in de muziekscene. Quasa’s Pepertje is zijn debuut. Niet zomaar een boek, maar een pittig verhaal met een vleugje historie, afgewisseld met poëzie.

Boekinformatie
Uitgeverij: Macc
ISBN: 9789078437178
111 pagina’s
Prijs: € 14,95

Geschreven door

Contact Info

One thought on “Vertellingen en poëzie ontmoeten elkaar in een bijzonder verhaal in Quasa’s Pepertje

    selian Rusland said:
    7 december 2014 at 17:00

    Naar mijn inzien kan het boek gebruikt worden in Suriname op het eind examen van de mulo shool,maar het is natuurlijk een heel proces dat voor afgegaan moet worden. Het is een heel boeind verhaal dat ook een rieel karakter bezit ik zou zeggen succes met dit projekt.God bless you .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.