De duistere machten deel 1 – Vrouwe middernacht – Cassandra Clare

Gepubliceerd op

9789048836253_160

Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met haar parabatai, Julian Blackthorn, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles, waar ze een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma’s kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders werkelijk vermoord? En waarom verbiedt de wet van schaduwjagers liefde tussen parabatai?

Kit gaat nog altijd met zijn vader, Johnny Roek, mee naar de markt, de schaduwmarkt, en hij geniet daar intens van. De markt is zijn favoriete plek om te zijn en zijn vader is een veelbezochte koopman. Zijn vader weet namelijk van alles en iedereen de ins en outs in de schaduwwereld, zelfs van de meest belangrijke lieden. Op deze markt komt hij Emma tegen bij de kraam van zijn vader. Emma wil weten wie verantwoordelijk is voor de dood van haar ouders tijdens de duistere oorlog. Er zijn de laatste tijd alweer 12 moorden gepleegd op dezelfde manier als Emma haar ouders dus is Emma nóg meer vastberaden om de moordenaar te vinden. Probleem is hierin wel dat schaduwjagers zich sinds de koude vrede niet met elfen mogen bemoeien en dat is nu net het probleem, want ook die spelen een rol. Diana, de lerares van het instituut, heeft Emma ten zeerste verboden haar onderzoek voort te zetten en het aan de stille broeders over te laten, maar Emma is absoluut niet van plan zich aan dat verzoek te houden. Julian, haar parabatai, zal haar altijd helpen ook al schaadt dat zijn eigen belangen en ook de rest van het gezin helpt haar maar Diana mag hier ábsoluut niets weten. Mark, de oudere broer van Julian is tijdens de grote strijd meegenomen door de elfen om mee te rijden met ‘de wilde jacht’ en dat heeft ervoor gezorgd dat Julian ‘de vader’ in plaats van de broer voor de kinderen is geworden en dat is zwaar. Wanneer op een dag de elfen in het sanctuarium staan willen ze een deal sluiten, ze hebben namelijk de hulp van de Blackthorns nodig in het onderzoek naar de dode elfen. De deal wordt met veel pijn en verbazing aangenomen en verandert een hele boel, maar door deze deal is Diana er niet meer buiten te houden en nu is het vooral zaak dat ze dit absoluut zonder medeweten van de kloof moeten doen anders zijn de gevolgen niet te overzien. Dat Julian en Emma parabatai zijn heeft ook zo zijn nadelen voor beide, ze hebben gevoelens die verboden zijn tussen parabatai maar waarom de liefde tussen parabatai verboden is weten ze niet, het is gewoon zo. Christina komt van een instituut uit Mexico naar het Blackthorn instituut in L.A, en ze raakt erg hecht bevriend met Emma en helpt haar waar ze kan maar Christina zelf heeft ook zo haar geheimen en die achtervolgen haar. Wanneer het onderzoek verder gaat en ze meer en meer te weten komen word het alleen maar gevaarlijker en ingewikkelder dan ze hadden kunnen bedenken. Het lijkt erop dat niemand meer te vertrouwen is en dat is in een onderzoek dat zo geheim is als deze heel gevaarlijk. Ook de jongste kinderen weigeren zich afzijdig te houden in deze strijd en dat is vooral voor Julian een hele opgave om in te zien en toe te laten.

De chemie tussen Julian en Emma barst het boek uit en vertederd maar frustreerde mij ook mateloos, je weet dat er meer is maar het word niet uitgesproken en eromheen gedraaid. De stukken tussen Julian en zijn broer zijn uiterst vermakelijk, ik heb érg gelachen om die twee. Hun maniertjes, hun uitdrukkingen, hun onbegrip en daardoor de grappige uitlatingen. Het is weer echt een Cassandra Clare en vanaf bladzijde één ben je weer terug in het instituut en zijn bewoners. Cassandra Clare heeft het bijzondere vermogen om je met haar geschreven woord zo mee te sleuren in haar wereld dat je er niet aan ontkomt als je eenmaal de kaft hebt open geslagen. De cover is weer adembenemend mooi en hoort echt in je collectie Clare thuis. Ik wacht weer met smart op deel 2 van deze trilogie want de magie in Clare haar boeken zijn werkelijk magisch en je kunt niet lang zonder.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048836253
Pagina’s: 704
Prijs: € 22,50

[bol_product_links block_id=”bol_587b51d6d9d19_selected-products” products=”9200000061263464″ name=”Vrouwe middernacht – Cassandra Clare” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.