De geest – S.J. Paul

Gepubliceerd op

Geest-front

De groep verwilderde jongeren worden na tien jaar overleven op het Eiland herenigd met hun families. Maar vanaf de eerste dag vechten ze met de nieuwe wereld waarin ze zijn terechtgekomen. Niemand lijkt hen te begrijpen en de pers laat hen niet met rust. Langzaamaan beseffen ze dat er op deze wereld geen plaats is voor freaks zoals zij.

Ondertussen heeft Stef het ook moeilijk in de ‘gewone’ wereld. Gewrongen tussen zijn oude en nieuwe leven, worstelt hij om een evenwicht te vinden. Wanneer alles mis lijkt te lopen met zijn vrienden, strijdt hij tegen schuldgevoelens en een onverklaarbare ziekte, die zijn hele leven domineert. En dan is er nog De Geest die hem dag en nacht teistert.

Terwijl Stef alsmaar zieker wordt, beseft hij dat het Eiland er alles voor over heeft om hem terug te krijgen. Om te overleven, moet hij de strijd aangaan met zijn grootste vijand en zichzelf.

Wanneer de kinderen van het eiland gered zijn worden ze overgebracht naar een ziekenhuis in de veronderstelling dat ze na onderzoek mee mogen met hun families, maar niets is minder waar. Het ziekenhuispersoneel vindt het onverantwoord om verwilderde kinderen die niets meer van het normale leven weten, zelfs niet meer weten wie de mensen zijn die zeggen hun familie te zijn zomaar te laten gaan. De ‘wilden ‘ zoals ze in de pers worden genoemd, klampen zich vast aan hun enige herkenning in deze grote boze nieuw wereld en dat is Stef. Sinds het eiland is Stef onbedoeld de soort leider van de groep geworden omdat hij nog wél herinneringen had aan thuis. Deze rol valt hem zwaar, maar geen haar op zijn hoofd die eraan denkt zijn vrienden te laten vallen. De volwassenen luisteren niet naar de jongeren en de jongeren pikken dat niet langer. Ze komen in opstand, dit was hun niet beloofd. Er was beloofd dat ze naar huis mochten en dit is niet thuis, dit is een gevangenis. Nachtmerries teisteren Stef maar ze lijken zo echt dat hij soms twijfelt of het wel dromen zijn en geen echte boodschappen van het eiland. Van Dennis, de man die hij op het eiland heeft vermoord om zijn zusje Lina te redden. De volwassenen hebben gelogen, ze mogen helemaal niet naar huis. Ze worden verborgen om zogenaamd te leren hoe deze wereld in elkaar steekt en dat komt de sfeer en saamhorigheid van de eenentwintig jongeren niet ten goede. De jongeren vallen elkaar af en wanneer een van de jongeren, nota bene het jongste meisje, ontsnapt van hun onderduikadres is de chaos compleet. Stef is ziek en dat komt allemaal door zijn deal met ‘het eiland’, deze wil hem terug hebben en hoe langer hij wacht hoe zieker hij lijkt te worden. Zijn Vrienden weten dat hij Dennis heeft vermoord en nemen aan dat zijn verandering daarmee te maken heeft, maar Lina denkt dat er iets veel ergers aan de hand is met haar broer omdat zij zelf af en toe Dennis denkt te zien. De jongeren verbergen de waarheid over wat er gebeurd is voor de ouders van Stef en Lina maar voor hoe lang is dat nog vol te houden nu Stef in levensgevaar is?

Spijt, wraak, wroeging, haat, verdriet en medelijden, alles zit in de tweede deel van de eiland serie. Je voelt zo intens mee met Stef en zijn familie die ondergaan wat hen word aangedaan. Ik bleef lezen en heb het verhaal in iets meer dan één dag uitgelezen omdat het mij in zijn greep hield. Ik kon het boek onmogelijk weg leggen. Het is zo ontzettend spannend en zo ontzettend frustrerend bij tijd en wijle dat je door móét lezen, je kunt niet anders. De cover is hetzelfde als ‘het eiland’ zodat de herkenning er meteen is, dezelfde krachtige vormgeving van de titel grijpt me meteen en soms zit je er gewoon naar te kijken of je iets ziet dat je nog niet eerder is opgevallen. Een ontzettend heftig vervolg op deel1 ‘het eiland’.

Uitgeverij: Scelta
ISBN: 9789491884474
Pagina’s: 268
Prijs: € 15,00

[bol_product_links block_id=”bol_5756ff0ab4d9a_selected-products” products=”9200000055194174″ name=”De geest – S.J. Paul” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.