De kronieken van Bane – Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan en Maureen Johnson

Gepubliceerd op

9789048833887_160

Elf korte verhalen over het leven van Magnus Bane, de mysterieuze en flamboyante hoofdpersoon uit Kronieken van de Onderwereld en De Helse Creaties. Lees alles over zijn tumultueuze liefdesaffaires, uitbundige feestgedrag en exotische reisjes. Hierna heeft Magnus geen geheimen meer! Oorspronkelijk verschenen deze verhalen een voor een, kort na elkaar online. Cassandra Clare schreef de verhalen in samenwerking met Maureen Johnson en Sarah Rees Brennan.

Elf verhalen over één van ons favoriete karakters van ‘de kronieken van de onderwereld’, Magnus Bane. We beginnen ons avontuur met hem in Lima, Peru. De lievelingsplek van Magnus waaruit hij verbannen is. Samen met collega heksenmeester Ragnor Fell maakt hij de straten van Lima onveilig en halen ze herinneringen op. Maar ook gaan ze samen een opdracht aan om een zeeman en zijn koopwaar te beschermen tegen kapers. Alleen gaat dit niet helemaal zoals gepland, ook al is dit nog niet de reden van zijn verbanning uit Peru. De reden van de verbanning uit zijn geliefde Peru komt bij de andere heksenmeesters vandaan en Magnus zal nooit weten wat de reden echt is. Van Peru gaan we verder in Parijs waar Magnus weer echt zijn ‘Magnus zelf’ is in zijn opvallende gewaagde kleding en karakteristieke doen en laten. Hij krijgt opdracht om het koninklijk paar te helpen maar zijn gewaagde en gevaarlijke ‘vrienden’ de vampiers gooien roet in het eten waardoor Magnus wéér moet verdwijnen. Vanaf het derde verhaal komen we voornamelijk terecht in ons zo vertrouwde Londen bij de Nephilims clan, de Herondales. Daar is een overleg over het verdrag tussen benedelingen en de Nephilims en daar ontmoet Magnus de zéér vermakelijke Edmund Herondale. Je krijgt verschillende kanten te zien van Bane zoals in New York in 1929 daar heeft Magnus een bar genaamd Mr. Dry’s en ook al is alcohol verboden in Amerika bij hem is het (natuurlijk) gewoon te krijgen. Wanneer er een vampvampier een verhaal ophangt over een ophanden zijnde ramp doet Magnus dat af als dronken vampiers praat maar wanneer Aldous Nix,een collega heksenmeester, verschijnt en Magnus waarschuwt voor hetzelfde als het meisje zal hij het toch serieus moeten gaan nemen. Raphael is zijn volgende verhaal. De jongen komt in problemen met vampiers en zijn moeder vraagt Magnus om hulp. Ook onze mooie lieve verlegen Alec heeft een grote rol gekregen in deze verhalen en van deze verhalen word je weer blij en verliefd op de verhalen van Bane en de onderwereld, het is zo stuntelig en lief dat je je hart ophaalt.

Het begin van dit boek (de eerste twee verhalen) spat Bane niet uit het boek zoals ik hem ken in de kronieken van de onderwereld maar dat word ruimschoots goed gemaakt als je lekker verder leest. Zo grappig, altijd ’to the point’, altijd op de juiste momenten op de juiste plaats en gewoon de Bane waar ik zo gek op ben. In de eerste twee verhalen lijkt hij wat ‘gereserveerder’ in mijn ogen de echte Bane spat er niet af, maar misschien komt dat omdat dat verhalen zijn die ik niet kan plaatsen in de kronieken van de onderwereld. De cover is echt geweldig en dat is zelfs een understatement. De verhalen in Londen voelen echt als thuis komen en die vind ik echt geweldig. De eerste twee verhalen voelen niet echt aan als Bane maar de verhalen erna zijn echt typisch Bane en daar komen ook de bekende personages en plaatsen in voor. Een hèèl vervelend en gemeen einde van dit boek, en ik ga niet vertellen waarom, dat mag je zelf lezen. Veel detail in de verhalen, plaatsen, personages, het lééft. Echt een mooie, leuke en soms erg lieve aanvulling om naast je reeks van de kronieken van de onderwereld te hebben.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048833887
Pagina’s: 512
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_57d27b98d2791_selected-products” products=”9200000057701402,9200000057720737″ name=”De kronieken van Bane – Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan en Maureen Johnson” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.