Long Acre-serie deel 1 – Zij die ontkomen – Roni Loren

Gepubliceerd op

Twaalf jaar geleden was het gala van de seniors van Long Acre High School. Wat de mooiste avond van hun leven moest worden, werd een nachtmerrie die ze nooit meer zouden vergeten. Bij een schietpartij kwamen veel van hun vrienden om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Nu er een documentaire wordt gemaakt over de schietpartij, komen de overlevenden terug naar Long Acre. Liv dacht dat ze nooit meer een voet in Long Acre zou zetten, maar de documentaire brengt haar na jaren weer terug naar huis. Ze wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen, maar ook met een onverwachte verassing als ze haar crush Finn weer tegenkomt. Finn voelt zich nog steeds schuldig over hoe hij het tussen hem en Liv afliep op het gala twaalf jaar geleden. Als hij haar na jaren weer ziet in zijn thuisstad, hoopt hij op een tweede kans. Kan Liv hem vergeven?

Gebroken glas is nog steeds kunst. Soms zelfs de mooiste kunst…

De gymzaal waar het was gebeurd, was er niet meer. De namen die op de diploma-uitreiking hadden moeten staan, staan nu op een herdenkingsmonument. Ze gaan een documentaire maken en de opbrengst ervan gaat naar de families van de slachtoffers. Er zou zelfs een onderzoek komen, in hoe je dit kon voorkomen. Maar zodra het interview begint, komt gelijk weer de oude angst bij Olivia naar boven. De reden waarom ze niet in de gymzaal was, zou ze niet vertellen, dat hadden ze twaalf jaar geleden ook niet verteld. Dan is er het moment waarop het geweer op haar gericht is en Olivia ziet het haarscherp voor der. De interviewer vraagt of hij de trekker heeft overgehaald, maar het enige wat Olivia weet uit te brengen was: “Ik stond niet op de lijst”. Joseph en Trevor hadden het gala bewust uitgekozen. De hele film speelt weer voor haar ogen af en weer komt de vraag waarom zij wel en wij niet? Ze hoorde dat Finn en Rebecca er ook waren. Dat Finn hier was verbaasde haar nog het meest. Eén blik en die zweem van vroeger is er nog steeds als ze hem ziet, hij is mannelijker geworden. Ze zag dat hij haar ook herkende. Zijn gesprek volgde en Finn vroeg haar na afloop iets te drinken, waarop hij gelijk zijn kamernummer bij de Bear doorgaf. Finn zat te eten en zag op afstand Liv, Rebecca, Kincaid en Taryn bij elkaar zitten. Hij voelde dat de glimlach van Liv een façade was, ze dronk de middag, het interview, alle herinneringen weg. Op hun tafel stond de “Mason Jar” waar ze hun brieven in hadden gedaan na het eindexamen. Liv was de enige die het hardop zei hoe de vriendschap in elkaar zat en waarom het contact zo moeilijk was. Niemand zat te wachten op de pijnlijke herinnering. In de tijdcapsule zaten beloftes, beloftes om de andere te eren die daar niet de kans voor hadden gekregen. Ze hadden allemaal een succesvolle baan, maar geen van alle had een relatie. Wat ze in de brief hadden geschreven, had niemand nageleefd, niemand had een risico durven te nemen. Ze hadden gekozen voor goed genoeg, puur overleven. Maar één blik van Olivia achter in de hoek naar Finn, gaf haar de reden om voor de jongere Liv iets goed te maken, al was het maar om één belofte na te komen…

“Zij die ontkomen’ is het eerste deel van de Long Acre-serie van Roni Loren. Een serie waarbij een schietpartij centraal staat. Twaalf jaar na deze schietpartij, is er een interview en zien de overlevende elkaar weer. Bij het vertellen van hun verhaal, krijg je flarden van de schietpartij. Roni weet de emoties van zowel de pijn als het verdriet perfect te beschrijven, maar ook de angst dat mensen bevriezen en hun ademhaling bijna vergeten. In het eerste deel volgen we het verhaal van Olivia Areas en Finn Dorsey en zie je hun kant van het verhaal met vervolg. Hun geheime liefde van toen, blijkt nog vurig aanwezig te zijn. En als die liefde na twaalf jaar ontwaakt, beschrijft Roni Loren de oververhitte passie, de honger naar de verloren liefde zo voelbaar, dat de spetters er vanaf vliegen. Maar ze laat ook de gebroken persoon zien, degene die het safe spelen en geen risico’s nemen. Met de nodige humor maakt ze het rugzakje wat ze hebben dragelijk. Roni Loren begint het eerste deel met een rollercoaster qua gevoelens, waarin je beseft dat het leven niet altijd even simpel is en ze maakt je hongerig naar het tweede deel “Hij die blijft”, die op 1 augustus is verschenen.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN E-Book: 9789020537703
Prijs: € 9,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.