Glitch Game #1 van Evy Danckers

Gepubliceerd op

Ondanks haar 100.000 volgers is Nell eenzaam sinds haar tweelingbroer is gestorven. Gelukkig zijn er games waarin ze haar frustraties kan uiten. Ze is dan ook blij wanneer ze, net als Yukio aan de andere kant van de wereld, wordt geselecteerd om mee te doen aan de Glitch Game. Tot de deelnemers een gamestoel krijgen opgestuurd die hen opslorpt. Dan begint het spel pas echt.

Go-Yu: “Voor ik aan de Glitch Game begon, wilde ik ergens bij horen. Ik heb veel volgers, maar ben nog altijd alleen. Dit is geen normaal spel, het is een achtbaan waar geen einde aan komt.

Kendo: “Deze game is onwezenlijk. Ik zit niet achter een scherm, ik ben hier echt. Het is levensgevaarlijk. Het is erger dan alles wat ik ooit heb gespeeld, erger dan mijn ergste nachtmerries.”

In een geschreven stuk, lees je fragment uit het dagboek van Nell. Het meeste gaat over haar thuissituatie, die steeds ondragelijker begint te worden. Een jaar is alweer voorbij, maar het gemis is er nog steeds. Haar rouwtherapeut had haar aangeraden om naar haar broer te schrijven, haar eigen en andere optie was game, waarin haar motto is: “Ik leef voor wreedheden en ik adem gruwel”. Ze heeft meer dan honderdduizend volgers. Ze had voor haar avatar een bloedmooi Japans meisje in een schooluniform gekozen met de naam: Go-Yu. Bij het game vergat ze haar verdriet en eenzaamheid. Uit het niets verschijnt er een Glitch en een uitnodiging op haar scherm?! Yukio met zijn avatar Kendo, had ook de uitnodiging gekregen. Online kan hij vreemd genoeg totaal geen informatie over het spel vinden, maar alle vragen verdwijnen als hij inlogt. Het spel heeft zoveel oog voor detail, alles ziet er haast levensecht zijn. Het eiland waarop ze spelen, lijkt zelfs op het beroemde schilderij “De Schreeuw” van Edvard Munch. Van de honderd gamers die uitgenodigd zijn, mogen er maar zestien door. Kendo schakelt er gelijk een paar uit met zijn zwaard. Hij ziet dat Go-Yu ook meedoet, een goede gamer, alleen vind hij dat ze vaak onnodig geweld gebruikt. Kendo zit bij de zestien gamers, over twee minuten gaat de strijd verder. Go-Yu is blij dat ze geen geweer heeft met tien kogels versla je echt haar Morgenster niet. Ze overleefd een zombie aanval en als ze net de tovenaar in zijn ogen aankijkt, hoort ze dat ze bij de laatste acht zit. Het spel wordt verdeeld in twee clans. Nell zit in de eerste clan met de naam: “Krovvy Moodges”. Kendo zit in de andere clan “Bezoomy Bogs”. Nell vindt Kendo echt een legend, de “Yu” in haar naam wijst ook een beetje naar hem. Haar foto verschijnt en haar hart maakt een sprongetje, ze is geselecteerd, ONGELOFELIJK!… Om volledig te kunnen focussen gaat ze naar de lege flat van haar oma. Met het excuus dat ze zo dichterbij oma en Mathias is, gaan haar ouders akkoord. Ze mocht met niemand contact hebben tijdens het spel en ze mocht er ook niets over zeggen. Ondanks de angst voor de rare stoel, die ze van Glitch Game had gekregen, spreekt ze zichzelf moed in. Zowel tegen Mathias als zichzelf zegt ze: “IK KAN DIT!!!”…

“Glitch Game #1” is het eerste deel van een nieuwe reeks over gamen van Evy Danckers. Gamers hebben mij altijd al gefascineerd. Wat is het, waardoor zij zo verslaafd kunnen zijn aan één spel? Evy weet dat precies aan je uit te leggen. Zowel ontvluchten, als (ont)spanning zou een ding kunnen zijn, maar daarmee neemt Evy geen genoegen. Zij voert de druk van de gamers extra op, door een exclusieve uitnodiging van “de Glitch Game” aan gevorderde gamers te sturen. Alleen al de exclusiviteit voelt als een verering, maar er zit ook iets vreemds aan het spel. Glitch Game weet die onzekerheid gelijk bij de gamers weg te halen, door ze een zwaar realistisch spel met ongelofelijk veel oog voor detail, voor te schotelen. De drang om te winnen neemt toe, zeker als er snelle en korte voorrondes zijn. Evy trekt zelfs de lezer hierbij in het spel. De adrenaline die een gamer heeft tijdens het spel, is gewoon voelbaar, zo ook de alertheid. Er is namelijk een wending in het spel en Evy weet daarbij zowel de lezer, als de gamer een angstaanjagend gevoel te geven. Niet alleen geeft Evy met Glitch Game je een echte inkijk in de wereld van het game, ze weet ook perfect waar de verslaving van een lezer begint, door de perfecte klifhanger te schrijven aan het eind van het verhaal. Je bent dus gewaarschuwd!…

Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044852233
Aantal pagina’s: 136
Prijs: € 16,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.