Hype – Melvin Burgess

Gepubliceerd op

BB - Hype – Melvin Burgess

Death is een nieuwe drug. Als je die pil slikt, beleef je zeven fantastische dagen. Het is de ultieme geluksroes. Met als uiterste prijs de dood.

Adams leven is waardeloos. Zijn vriendin heeft hem verlaten en zijn broer is verdwenen. Hij heeft niets te verliezen en laat zich tot Death verleiden. Met nog maar zeven dagen te leven, besluit Adam alles te doen wat God verboden heeft. Maar dan blijkt dat het leven hem meer waard is dan hij dacht…

‘Burgess, meester van de young adult-literatuur, heeft een roman geschreven waar je witte knokkels van de spanning van krijgt, met een ambitieuze filosofische onderlaag. Een echte winnaar.’ Booklist

Melvin Burgess werd in één keer wereldberoemd met zijn geruchtmakende boek Junkies, waarvoor hij de Carnegie Medal won, de Britse prijs voor het beste jeugdboek. Met het onverschrokken en razendspannende Hype laat hij zien dat hij nog steeds een meester is in het schrijven van young adult-romans.

In Hype leven we mee met Adam. Na de verdwijning van zijn broer en het uitgaan van de relatie met zijn vriendin Lizzie wil Adam nog maar één ding; dood. De nieuwe drug Death maakt het voor hem gemakkelijk. Hij hoeft slecht één pil te nemen, zal zeven dagen in een fantastische roes leven tot zijn einde erop volgt. Hij besluit grenzeloos te leven die laatste week. Waar Adam echter niet op rekent is dat hij in de ‘fatale week’, wanneer hij zijn bucketlist afwerkt, erachter komt dat het leven toch ook wel prettige dingen bevat. Maar Death heeft hij al ingenomen. Overigens is Adam niet de enige. Meer mensen zwichten voor de beloofde, laatste roes van Death en ontstaat een ware chaos.

Hype is een super spannend verhaal wat in doorlopend up-tempo lijkt geschreven. Het trekt je mee in de chaos van Death en laat je niet meer los tot de laatste bladzijden. Spanning, haat en liefde komen voorbij, met hier en daar wat humor, zodat het boek niet te zwaar wordt. De verhaallijnen lopen vloeiend en moeiteloos in elkaar over en hoofdpersonen vullen elkaar perfect aan. Een heerlijk spannend boek om te lezen en een must read voor young adult fans die van een sterk, stevig verhaal houden.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789044345261
304 pagina’s
Prijs: € 17,50

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.