Jacht – Cis Meijer

Gepubliceerd op

Kun je wegrennen uit een nachtmerrie?
Op de computer van haar docent, probeert Sam haar cijfers aan te passen. Diezelfde dag breekt er brand uit op school. De politie vermoedt kortsluiting, maar Sam twijfelt. Ze gaat op onderzoek uit, vooral ook omdat haar docent ernstig gewond in coma ligt. Dan ontvangt Sam een dreigbrief; iemand zet haar zwaar onder druk.
Een paar dagen later vertrekt de klas naar de Duitse bossen voor een dropping met een ritueel. Al snel verandert de reis in een onheilspellende nachtmerrie: Sam voelt zich opgejaagd. Heeft iemand reden om haar uit de weg te ruimen?

Op school doet Sam het niet erg goed, haar cijfers zijn namelijk wel erg laag. Volgende week gaan ze op excursie met de klas naar Duitsland, waar ze gedropt worden, maar niet voordat er een vreselijke brand uitbreekt in het lokaal van mevrouw Willow en ze ernstig gewond raakt, ook Sam komt met lichte verwondingen in het ziekenhuis terecht. Doordat Sam vóór de brand in het lokaal was en in de computer van Willow aan het rommelen was, steekt ongenadig de angst en twijfel de kop op over de brand en wat er gebeurd kan zijn. Voordat ze weg gaan naar Duitsland krijgt Sam een dreigbrief, maar ze besluit iets dat tegen elk overlevingsinstinct ingaat, ze is namelijk van plan om de dader uit te dagen.

De cover is onheilspellend en trekt je met de juiste feeling het boek in, eenmaal in het boek aangekomen zit je vast tot de laatste bladzijde. Je hebt de zwarte bladzijde met WOLF erboven en de witte bladzijden van Sam. Het is vanaf het begin super spannend en vanwege de lerares Eva Willow ook wel ontroerend, want ook al ligt ze in coma ze heeft nog steeds een hoofdrol. Je wordt heerlijk op het verkeerde been gezet door Meijer, je hebt natuurlijk altijd wel je eigen verdenkingen wie de dader is, en vaak zit ik vrij in het begin al meteen goed, maar deze keer had ik het toch mooi fout. De manier van schrijven is lekker vlot en meeslepend en de spanning houd je echt vast tot het einde. Het einde is best ontroerend omdat dan het achterliggende verhaal duidelijk wordt van bepaalde personen. In dit verhaal komen behoorlijk actuele onderwerpen voor, zoals onder andere sexting en de gevolgen ervan. Heel goed dat zulke verhalen bestaan en aandacht geven aan wat er in de wereld speelt, en hopelijk op deze manier het onderwerp, of andere onderwerpen, meer bespreekbaar maken.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026151842
Pagina’s: 224
Prijs: € 14,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.