Het Chagrijnige Slagzwaard deel 2 ~ De Wraak van Nairghan – Theo Barkel

Gepubliceerd op

Nairghan, de broer van Miurghan de Magiër, is ontsnapt uit zijn gevangenis in de Onbeschreven Zuilen in het hart van Corinthar, het buurland van Potanesië, en heeft wraak gezworen op de Woudheks en Miurghan.  De ontvoering van de broer van het chagrijnige slagzwaard is nog slechts het begin. Hiram ziet zich gedwongen om met onder andere de beide magiërs naar Corinthar te trekken, waar al jaren anarchie heerst, om het noodlot af te wenden. Ondertussen arriveert er een mysterieuze vreemdeling in Potanesië die zijn eigen plan volgt en duiken er oude vijanden op. Chaos en een burgeroorlog lijken onafwendbaar. En dan verschijnt Cromag Non, de barbaar

Na lang wachten vol (on)geduld was ‘ie daar dan eindelijk: het tweede deel van het Chagrijnige Slagzwaard, genaamd De Wraak van Nairghan. En eerlijk, het was het wachten waard, want dit tweede deel is nog spannender en humoristischer dan deel één. Natuurlijk komen bekende personages als Hiram en Miurghan de Magiër voorbij en is ook voor het bekende slagzwaard Harry gelukkig een rol weggelegd. Echter, in dit opvolgende deel blijkt de Magiër een broer te hebben, Nairghan. Deze broer blijkt ook de slechterik van het verhaal te zijn. Zo ontsnapt hij uit de gevangenis zodat hij wraak kan nemen. Ook steelt hij een zwaard met de naam Kees. Het kan niet anders dan dat dit ook een broer is van een bekend figuur. Juist, van het chagrijnige slagzwaard Harry. Maar ook held Hiram komt terug. Naast dat zijn vader hem dwars zit krijgt Hiram het ook aan de stok met Tancur. En natuurlijk moet dat gestolen zwaard Kees ook nog worden gered. Gelukkig krijgen Hiram en Harry hierbij hulp van bekende personages en loopt hun reis uit op een tovertocht vol spannende, maar ook hilarische momenten en kruisen natuurlijk de nodige fantasyfiguren hun pad.

Zoals gezegd is De Wraak van Nairghan het tweede deel wat volgt op Het Chagrijnige Slagzwaard en het is ook echt een vervolg. Je zou het los kunnen lezen, maar als je het eerste deel hebt gelezen ken je de personages en word je op die manier nog sneller het verhaal ingetrokken. Eenmaal in het verhaal word je vanzelf meegenomen in de verschillende verhaallijnen, die uiteindelijk toch ook weer mooi samen komen. Dit tweede deel is wat uitgebreider en bevat wat meer spanning, maar is gelukkig net zo vol droge humor als het eerste deel. Typische humor van de auteur die je gegarandeerd op zijn minst laat glimlachen of misschien zelfs schaterlachen. Dit samen verpakt in een goed te lezen fantasieverhaal maakt De Wraak van Nairghan een waardige opvolger. En nu maar hopen dat Hiram, Harry en rest verder zullen gaan met hun avonturen in een derde deel.

Uitgeverij Macc
ISBN: 9789078437741
221 pagina’s
Prijs: € 16,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.