Nachtjagers 2: Met een been in het graf – Jeaniene Frost

Gepubliceerd op

9200000016130541

Half-vampier Cat Crawfield werkt nu als geheime agent voor de overheid om de wereld te ontdoen van de ondoden en ze gebruikt alle skills die ze van Bones, haar sexy en uiterst gevaarlijke ex, geleerd heeft. Als Cat zelf op de lijst staat om uitgeschakeld te worden is Bones de enige die haar kan helpen. In dit tweede deel van de Nachtjagers-serie ziet Cat zich wederom genoodzaakt om met Bones samen te werken en dit maakt van alles in haar los. Cat probeert om hun relatie zakelijk te houden, maar ze kan haar verlangens voor Bones niet eeuwig onderdrukken…
De magische sensatie van het moment.Het is inmiddels vier jaar geleden dat Cat haar geliefde Bones verlaten heeft en inmiddels heeft zij veel ervaring als geheim agente. Zij leidt een gedreven team en samen met deze leden schakelt zij de ondoden uit om zo de mensheid veilig te houden. Ook probeert zij haar leven weer op te pakken door te daten met een dierenarts, maar het wordt steeds moeilijker om haar ware identiteit (half-vampier) en werkzaamheden verborgen voor hem te houden. Dat komt tot een hoogtepunt als een vampier een boodschap voor haar achterlaat in haar vroegere huis. De familie die er nu woont is op brute wijze afgeslacht en op de muur staat een boodschap die alleen aan haar gericht kan zijn.
In eerste instantie denkt ze dat Bones erachter zit, maar al snel wordt duidelijk dat dit niet het geval is. Toch komt ze uiteindelijk bij de grot terecht waar hij, maar ook daar is geen enkel spoor van hem te vinden. Wel van andere moordlustige vampiers en de missie wordt zelfs in gevaar gebracht.
Net als Cat de emoties die deze missie opriepen een beetje verwerkt heeft, staat Bones ineens voor haar neus. Ze is noodgedwongen om met hem samen te werken omdat haar leven inmiddels op het spel staat. Dit tweede deel van de Nachtjagers-serie is een achtbaan van gebeurtenissen die in rap tempo elkaar opvolgen. Sexy spanning, duisternis, intrige en geheimen houden de gemoederen flink bezig en Cat komt langzaam achter steeds meer waarheden omtrent haar verleden. Ook staat haar eigen bestaan op zijn grondvesten te schudden, mede omdat zij niet meer weet wat zij precies moet geloven en waar zij voor staat. Als ook haar teamleden, die tevens haar vrienden zijn ernstig aan haar beginnen te twijfelen is zij noodgedwongen om knopen door te hakken en het is de vraag of zij kiest voor wraak of voor de liefde.
Cat is als personage uniek is haar soort. Je kunt haar het beste vergelijken met Buffy, maar dan met een zeer scherpe tong, en iemand die zichzelf in situaties brengt a la Bridget Jones. Maar verwacht absoluut geen chicklit-achtige urban fantasy. De Nachtjagers is veel meer dan dat. Mocht deze serie ooit verfilmd worden, wat wel te hopen is, dan is het niet de vraag of er hordes fans bij zullen komen, maar eerder een kwestie van hoe kom je van deze verslaving af. Want dat deze reeks niet onder doet voor bekende series als Twilight en The Hunger Games is beslist een feit.
Uitgever: Xander
Prijs: 17,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.