Stormgevaar – Elizabeth George

Gepubliceerd op

9200000002310967

Becca heeft een zeldzame gave. Als zij daardoor ontdekt dat haar stiefvader iemand heeft vermoord, is ze haar leven niet meer zeker.
Becca kan de gedachten van anderen lezen en dat is lang niet altijd handig. Het blijkt zelfs gevaarlijk te zijn. Wanneer ze ontdekt dat haar stiefvader een moordenaar is, loopt ze zelf ook gevaar.
Becca’s moeder zorgt ervoor dat Becca een andere identiteit krijgt en stuurt haar naar een oude vriendin op een afgelegen eiland, zodat ze zich daar kan schuilhouden. Als ze echter op het eiland aankomt blijkt de vrouw net te zijn overleden… Vanaf dat moment is Becca op zichzelf aangewezen. Om te overleven sluit ze vriendschap met een paar eilandbewoners, maar als een van hen een mysterieus ongeluk krijgt, is alle aandacht opeens op Becca gericht. Wat als hierdoor haar ware identiteit bekend wordt? 

De eerste nacht op het eiland voelt Becca zich radeloos. Haar schuilplaats is haar afgenomen en haar moeder neemt de mobiele telefoon, die ze voor uiterste noodgevallen heeft gekregen, niet op. Uit pure nood besluit ze tussen de honden in een buitenhok te slapen.

De volgende dag gaat ze op zoek naar eten en dan ontmoet ze Seth, een jongen die zijn leven niet op orde heeft, maar wel bereid is om haar te helpen. Hij stuurt haar naar een gebouwtje waar ze alleen maar buiten hoeft te wachten. Ze zal vanzelf aangesproken worden door ene Debbie. Net als Becca het op wil geven, komt Debbie op haar afgelopen en biedt haar een slaapplek aan in haar motel in ruil voor huishoudelijke klusjes. Ondanks haar angst en het niet weten waar ze aan toe is, besluit Becca met haar mee te gaan en haar leven zo goed en kwaad als mogelijk weer op te pakken. Ze gaat weer naar school, maakt vrienden, tot er een noodlottig ongeval plaatsvindt. Becca moet vechten om haar onschuld te bewijzen, daarnaast is ze doodsbang dat haar stiefvader haar op het spoor komt en met haar af gaat rekenen. Lukt het haar om haar gave en identiteit verborgen te houden of moet ze ineens vertrouwen op mensen die ze nauwelijks kent en waarvan ze niet weet of zij nog steeds bereid zijn om haar te helpen als ze haar geheim ontdekken?
In het begin is het even lastig om in het verhaal te komen door de vrij staccatto schrijfstijl, maar al na een paar bladzijden slaat dat volledig om. De onderhuidse spanning wordt in een rap tempo opgevoerd en Becca wordt een levensecht meisje, dat grote problemen met zich meedraagt, maar dit met niemand kan bespreken. Door haar argwaan ga je als vanzelf de andere eilandbewoners wantrouwen en hierdoor ontstaat een soort mystieke sfeer. Dat Becca onschuldig is en het ongeluk niet op haar geweten heeft is een feit, maar wie dan wel? De verdachten zijn precies de mensen die ze ook zal moeten vertrouwen als ze haar ware identiteit verborgen wil houden.
Stormgevaar is het eerste deel van Het fluistereiland en met recht verslavend te noemen. Gelukkig komt in september het tweede deel uit, want ondanks dat de meeste vragen die tijdens het lezen worden opgeroepen zijn beantwoord, blijft er nog een boel mysterie over om opgelost te worden. Het verhaal van Becca is nog lang niet afgelopen en dat is maar goed ook, want ik kan niet wachten om te lezen hoe het verder gaat.
Uitgever: A.W. Bruna
Prijs: 19,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.