Watersong 1: Lokroep – Amanda Hocking

Gepubliceerd op

 

9200000005804502

Welkom in een wereld van adembenemende schoonheid – en vreselijke geheimen.
Toen ze met hem aan het zoenen was, had ze enorme honger gekregen. Zo’n erge honger had ze nog nooit gehad. Deels was het lust, deels was het een echt hongergevoel. Daarom had ze hem gebeten…
Na een feestje aan het strand met drie mysterieuze meisjes wordt de zestienjarige Gemma verward wakker. Er is iets helemaal mis met haar, en ze moet het stoppen. Als de gruwelijke waarheid tot haar doordringt, moet Gemma kiezen tussen haar vertrouwde leventje en een nieuwe wereld vol gevaarlijke geheimen.

Gemma heeft haar leven prima op orde. Ze traint dagelijks voor het onderdeel zwemmen op de Olympische Spelen en verbreekt regelmatig haar eigen record, heeft een oogje op haar buurjongen Alex en dat blijkt wederzijds te zijn en haar zus en vader geven zielsveel om haar. Aan haar vertrouwde leventje komt een einde als drie mysterieuze maar bloedmooie meiden naar haar woonplaats komen en een bijna opdringerige belangstelling voor haar tonen.

Niemand in het stadje vertrouwt de drie meiden, maar ze kunnen hun vinger er niet op leggen wat dat gevoel precies veroorzaakt. Het lijkt wel alsof iedereen bang voor ze is.
Elke avond gaat Gemma in de baai zwemmen, tot ze ineens geroepen wordt door de drie meiden en naar een grot wordt gelokt. Ondanks dat ze zich probeert te verzetten, lijkt het wel alsof de meisjes een soort hypnotiserend effect op haar hebben waardoor ze alles doet wat zij zeggen, waaronder het drinken van een vies drankje.
De volgende ochtend, als ze wakker wordt, lijkt het alsof er iets is veranderd. Ze is ineens sterker, sneller en mooier dan ooit, tot ze achter de gruwelijke waarheid komt wat dit veroorzaakt.
Lokroep is het eerste deel van Watersong en zet meteen de toon. Met vaart weet Hocking een prachtig en mysterieus verhaal neer te zetten over vriendschap, liefde en onzekerheden doorspekt met een bovennatuurlijk tintje. Dit alles maakt dat je Lokroep in een ruk uitleest en meteen meer wilt.
Wat opvalt is dat Lokroep origineel is in zijn soort. Oude legendes en mythologie worden verweven in een hedendaags verhaal met normale tieners, waardoor het geheel geloofwaardig overkomt. De karakters zijn goed uitgediept waardoor je je zonder moeite kan verplaatsen in hun denkwijze en gevoelswereld.
Voor fans van tienerverhalen met een bovennatuurlijk element is deze serie absoluut een aanrader! Maar pas op, want het is zeer verslavend…
Uitgever: Sijthoff
Prijs: 16,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.