Superhelden.nl 2 – Marcel van Driel

Gepubliceerd op

 

9200000002142220

Overal op de wereld spelen kinderen Superhelden.nl, maar niemand weet dat de beste spelers op het eiland Pala worden opgeleid tot superspion. Iris is zo’n spion, maar voordat ze op missie mag moet ze één laatste test doen. Een test die haar bijna het leven kost. Wanneer ze met Alex en Fiber naar Colorado wordt gestuurd om een satellietsysteem te kapen, gaat Iris twijfelen of ze wel voor de goede zaak vecht.
Wat wil hun leider Mr. Oz precies bereiken?
En wie kan ze werkelijk vertrouwen?
Let op! Deze recensie bevat spoilers over deel 1 van Superhelden.nl.
Nadat Iris erachter is gekomen dat haar broer Justin ook een Superheld is en als enige is ontsnapt van het eiland Pala, hoort zij hem ineens in haar hoofd. Hij heeft tijdens haar laatste missie, waar ze hem na maanden voor het eerst weer zag en ze zijn ware verhaal te horen heeft gekregen, met haar chip geknoeid zodat hij nu contact met haar op kan nemen.
Ondanks dat Iris nog steeds boos is dat Justin haar heeft teruggestuurd naar Pala, luistert ze naar wat hij te zeggen heeft en ze begint een dubbelleven op Pala. Justin vraagt haar een aantal dingen te doen, zodat hij in het computersysteem van Mr. Oz kan inbreken.
Fiber is de eerste die door begint te krijgen dat er iets niet klopt aan het gedrag van Iris en samen met Alex houdt ze haar nauwlettend in de gaten. Lukt het Iris om haar dubbelleven verborgen te houden?
Ondertussen wordt Iris geplaagd door gruwelijke nachtmerries. Haar beste vriendin en kamergenoot YunYun begint ook door te krijgen dat er iets niet klopt, maar haar zorgen om haar vriendin overheersen. Terwijl Iris doorgaat met haar dubbelleven, begint de laatste test om een Superheld te worden. Voor Iris op een onmogelijk moment omdat de nachtmerries en slapeloosheid haar parten beginnen te spelen. Toch zet Iris door, met de hulp van YunYun en voor ze het weet komt ze in een levensechte nachtmerrie terecht. Waar de test nog rustig begint, krijgen ze al snel steeds grotere ontberingen voor hun kiezen en is het nog maar de vraag of zij deze test gaan overleven.
Van Driel heeft het voor elkaar gekregen om een nog spannender deel te schrijven van Superhelden.nl. Zonder een moment te verslappen volgen de gruwelijke, ontroerende en spannende momenten elkaar in een rap tempo op. Ook leer je de personages steeds beter kennen en al snel leef je mee alsof het je vrienden betreft. Wat opvalt zijn de onverwachte wendingen, maar vooral de opbouw van het verhaal. De auteur heeft er duidelijk over nagedacht en feitelijk zit je in een non-stop spanningsopbouw waarbij je racet naar de plot. Als je de laatste bladzijde omslaat wil je meer, veel meer.
Gelukkig hoef je niet lang zonder je vrienden terwijl je op deel 3 wacht. Op de site Superhelden.nl kun je van alles ontdekken; een site waardoor het boek meteen interactief wordt. Door deze site in het leven te roepen, heeft de auteur ervoor gezorgd dat er een extra dimensie bij het boek zit. Pala, Iris, YunYun, Alex, Fiber, Mr. Oz, Justin; allemaal aspecten die daadwerkelijk tot leven zijn gekomen door zowel het verhaal als de site. Deze auteur heeft dan ook duidelijk de gave om zijn verhaal op meerdere fronten tot een reeks te maken die je nog lange tijd bij zal blijven.
Uitgever: De Fontein
Prijs: 14,99

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.