Verwoest – Margje Woodrow

Gepubliceerd op

c6zzvkjwmaedlse

Bij het graf van haar broer Milan doet Juul een schokkende ontdekking. In de aarde is DOEN + DURVEN = WAARHEID gekerfd. Dan vindt Juul een witte envelop met een dare in ruil voor de waarheid over Milans dood. Juul besluit de opdracht uit te voeren; ze moet weten wat er met Milan is gebeurd. Maar dan volgen de dares zich in moordend tempo op. Juul zit klem in een obscuur spel. Lukt het haar om de waarheid te achterhalen? Of wacht Juul hetzelfde lot als Milan?

Milan, de broer van Juul, is bij een auto ongeluk omgekomen. Juul ‘s moeder geloofde niet dat het een ongeluk was geweest en bleef de politie aandringen om onderzoek te doen. Ze draaide zo door dat ze beslissen dat het beter is dat ze tijdelijk naar een speciale instelling gaat, om daar tot rust te komen. Nu ze weer thuis is mag de naam Milan niet uitgesproken worden, dat zou haar weer tot een inzinking kunnen leiden. Als Juul wat viooltjes bij het graf van Milan wil zetten, doet ze een ontdekking, dat er meer achter het ongeluk schuilt. Bij het graf is in de aarde een tekst geschreven en er ligt een witte envelop, die Juul erg van slag maakt. Met haar ouders erover praten kan niet, dus besluit ze het haar vriendin Fleur te vertellen. Die zegt dat ze gelijk naar de politie moet gaan, maar Juul beslist anders. Ook Juul wil de waarheid weten en gaat de dare aan. Alleen blijft het niet bij die ene dare. En als er meerdere slachtoffers bij betrokken raken, slaat Juul steeds verder in paniek. De delen van waarheid die de mysterieuze schrijver iedere keer geeft na het voltooien van een opdracht, helpen haar ook niet verder. Waar is ze in godensnaam aan begonnen en wie zegt dat ze ooit de waarheid kan achterhalen?

De cover is echt schitterend, die ogen verraden helemaal niets, ze spreken vraagtekens. Het politielint wat om het boek zit, vind ik echt super gaaf bedacht, zeker voor een thriller. Het verhaal zelf heeft je bij de eerste letters al in zijn greep. Je voelt de spanning en het verdriet. Zelfs het spreken tegen haar broer op de begraafplaats geeft je kippenvel. Je zou het liefst naar Juul willen schreeuwen: “Doe het niet!” maar in het verhaal wordt je vanzelf meegezogen door Juuls bedrevenheid om achter de waarheid te komen. Het verhaal van de mysterieuze opdrachtgever, ook wel “Mister Psycho” door Juul en Fleur genoemd, wordt “letterlijk belicht” echt bijzonder grafisch weergegeven. Zo ook de appjes en dares, je kunt ze nog net niet van de bladzijde afhalen. Kortom een super spannende jeugdthriller, die je laat zien hoe ver kinderen en zelfs volwassenen gaan in een dare.

(Op http://www.margjewoodrow.nl/ staat een boekentrailer van “Verwoest”, dit was naar aanleiding van een ontwerpwedstrijd en gemaakt door (beginnende) grafische vormgevers, maar dit is zeker de moeite waard om te bekijken en een glimp van de emotie in het verhaal te krijgen)

Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026142949
Aantal pagina’s: 252
Prijs: € 13,99

[bol_product_links block_id=”bol_58d288ae33a6d_selected-products” products=”9200000072403741,9200000072642996″ name=”Verwoest – Margje Woodrow” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.