Vuur en As – Heerschappij van de Maskers – Sabaa Tahir

Gepubliceerd op

Vuur en as9200000045961011

Vuur en As vertelt het verhaal van Laia en Elias, geboren in aparte werelden – zij een slaaf en hij een soldaat – die voorbestemd zijn om samen het wrede Imperium te bestrijden, in een wereld die doet denken aan het oude Rome. 
Laia weet als spion de militaire academie van de Maskers binnen te dringen. Daar ontmoet ze Elias, die eigenlijk haar vijand is…

Sabaa Tahir is een Amerikaanse schrijfster. Vuur en As werd een bestseller in Amerika en is een wereldwijd succes. Het boek wordt ook verfilmd. Tahir schrijft nu aan het vervolgdeel.

Zodra je in Vuur en As begint, ben je verloren. Reddeloos verloren. Meteen na de eerste regel.
In deze debuutroman van Sabaa Tahir kom je terecht in de wereld van het Imperium. Maar daarvoor ontmoet je Laia, die na de dood van haar opa en oma en de gewelddadige arrestatie van haar broer Darin door de Maskers een manier moet vinden om haar enige familielid van een wisse dood te redden. Het enige dat ze kan doen is een manier vinden om binnen het Verzet te raken. Wanneer haar dat lukt zorgt het Verzet ervoor dat zij als slaaf een baantje krijgt bij de commandant van het angstaanjagende instituut Blackcliffs, de school waar de Maskers worden opgeleid. Daar ontmoet ze Elias, een net afgestudeerd Masker, die dag en nacht bezig is met een plan om te deserteren uit de wereld van het wrede Imperium. Het noodlot bepaald echter dat hij één van de uitverkorenen is die de nieuwe keizer van het Imperium zou kunnen worden. Mits hij de Beproevingen overleeft.

Sabaa Tahir heeft, heel gedetailleerd, een wereld geschapen die je ademloos wilt volgen. De hoofdstukken worden wisselend vanuit het perspectief van Laia en Elias geschreven, wat heel prettig is omdat je zo heel dichtbij deze beide hoofdpersonen staat. Maar ook Helena, Marcus en zijn tweelingbroer Zach, Izzi, Kokkin, de commandant en zelfs Darin die je alleen maar “ziet” door de ogen van Laia, staan als een huis. De verschillende volkeren, de verhalen, de mythologie en niet te vergeten de augures, geesten, ghouls en andere fijne bijfiguren maken dit fantastisch geschreven verhaal zonder enige twijfel uniek.

De schrijfstijl van Sabaa Tahir is uitermate toegankelijk en hoewel er gruwelijke gebeurtenissen voorvallen (geen boek voor tere zieltjes!) zijn ze onlosmakelijk met het verhaal verbonden.

Aan het eind van dit geweldige boek kun je maar één ding doen: hopen dat deel 2 niet te lang op zich laat wachten.

Uitgeverij: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024565924
Pagina’s: 459
Prijs: € 19,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_56900aa162187_selected-products” products=”9200000045961011,9200000049875607″ name=”Vuur en As – Heerschappij van de Maskers – Sabaa Tahir” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.