Watersong 3: Getij – Amanda Hocking

Gepubliceerd op

9200000015511835

Welkom in een wereld van adembenemende schoonheid – en vreselijke geheimen.
Ze had het gevoel dat ze overspoeld werd door een getijdegolf die alles in haar leven verwoestte. En wat ze ook deed, ze kon hem niet tegenhouden.
Gemma moet vechten voor haar leven. Ze is vervloekt door de mooie, maar dodelijke Sirenen en verafschuwt haar nieuwe, duistere krachten. In een race tegen de klok probeert ze de vloek te doorgronden en te verbreken. De enigen die haar kunnen helpen zijn haar zus Harper en haar vriend Daniel. Samen duiken ze in de mythische geschiedenis van de Sirenen. Gemma’s hoop is gevestigd op hun gevaarlijkste geheimen, die haar van de vloek kunnen verlossen. Maar de Sirenen zijn vastbesloten haar te vermoorden voor ze zich kan bevrijden…
(Let op! Deze recensie bevat spoilers over de eerste twee delen van de Watersong-serie!)Amanda Hocking haalde het internationale nieuws door meer dan een miljoen exemplaren van haar zelf uitgegeven boeken te verkopen. Ze woont en schrijft in Minnesota (VS). Getij is het derde deel in de Watersong-serie. Eerder verschenen Lokroep en Slaaplied. In dit derde deel is Gemma de wanhoop nabij, De Sirenen zijn druk op zoek naar een vervanger voor Gemma om haar vervolgens te vermoorden, terwijl Gemma erachter probeert te komen hoe zij de vloek kan verbreken. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan tot zij en haar zus Harper hulp krijgen van een ietwat exentrieke collega van Harper. Langzaam maar zeker ontdekken ze steeds meer geheimen over de gevaarlijke en mysterieuze Sirenen, maar de vraag is of ze het object dat nodig is om de vloek te verbreken op tijd vinden.
Ondertussen spelen er andere zaken die de zoektocht bemoeilijken. Alex zit is zak en as sinds Gemma het heeft uitgemaakt door het Sirenenlied op hem los te laten. Het lijkt wel alsof ze hem al zijn geluk heeft afgenomen.
Ondertussen voert Harper haar eigen innerlijke strijd. Het is bijna tijd om te studeren, maar kan ze Gemma wel alleen laten en evengoed op afstand beschermen tegen de Sirenen. De emotionele achtbanen zijn door het hele verhaal heen te proeven waardoor de strijd en zoektocht een extra dimensie krijgen en realistisch aanvoelen.
De kracht van de auteur ligt in het gegeven dat zij een oude mythe in een realistisch jasje heeft weten te stoppen. De personages voelen aan als echte mensen van vlees en bloed waardoor je niet anders kunt dan meeleven met de ontwikkelingen die zij doormaken. Het is niet zozeer een strijd tussen goed en kwaad, maar meer een verhaal wat jij zou doen als je een deel van je menselijkheid op moet geven en in een dodelijk wezen verandert waar je zelf bang voor bent. Gemma moet veel van haar oude leven opgeven zoals het zwemmen op Olympisch niveau en haar liefde voor Alex. Daardoor denkt ze er soms over om maar gewoon mee te gaan met de Sirenen en de strijd op te geven, tot ze weer ziet hoeveel de mensen om haar heen voor haar vechten.
De Watersong-serie is tot nu toe met recht de beste serie over zingende zeemeerminnen zonder een moment ongeloofwaardig of kinderlijk over te komen. Integendeel, Hocking heeft een prachtige wereld gecreëerd waar je al snel zo verslaafd aan raakt, dat je niets anders kan dan alle personages in je hart te sluiten.
Uitgever: Sijthoff
Prijs: 16,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.