De Anderen Deel 4 Grijze ogen – Anne Bishop

Gepubliceerd op

voorplat-150dpi-rgb-bishop-grijze-ogen-13-06-2016-250x384

In de afgelopen paar maanden heeft Meg meer meegemaakt en meer gedaan dan in de eerste 24 jaar van haar leven. Ze heeft vrienden gemaakt onder Anderen en mensen – en zelfs voorzichtige stappen gezet naar méér dan vrienden met Simon. Haar leven is rijker en voller dan ze ooit had durven dromen. Maar Megs nieuwe leven dreigt net zo abrupt tot een einde te komen als de fragiele vrede die bestaat tussen mensen en Anderen. De extremistische groep “Mensen Altijd Eerst” voert hun haatcampagne op, en het spant erom of de “menselijke roedel” genoeg tegenwicht biedt om de Anderen ervan te overtuigen niet over te gaan tot uitroeiing. Hoeveel menselijkheid willen de terra indigine bewaren? Dat is de vraag waar Meg, Simon, Vlad en de andere leiders van de Anderen voor staan. Want de haatzaaiers van Mensen Altijd Eerst hebben de oorlog verklaard aan de Anderen – maar ze hebben geen idee wat ze met hun bloedlust wakker maken. Ze hebben zojuist de oorlog verklaard aan de wereld zelf.

Wolven piekeren nooit, zij stellen nooit problemen uit, maar lossen ze gelijk op. Maar Simon had een probleem die hij aan Meg moest vragen en dat was niet zomaar een vraag. Hij zou wachten totdat haar wond genezen was. Maar kon hij die vraag wel aan Meg stellen? Een vraag die zoveel druk had:… “Hoeveel mens zouden de terra indigene willen behouden?”…

Eerste fase van het landterugvorderingsproject van de MAE-beweging, is een deel van de bizons dood te schieten die van terra indigene waren. Cs821, die nu de naam Hope heeft, heeft voor haar tekening rood nodig. Zij hoeft zich niet te snijden voor een profetie, zij tekent ze. Er is maar een manier om de kleur rood te krijgen die ze niet heeft, al had ze beloofd om het niet te doen, maar het moest… Jackson Wolfgard zag de tekening, zo ook de tekening voor Meg.

Terwijl Simon, Vlad en Meg aan de telefoon zijn met Jackson en cs821/Hope uit Sweetwater, gaat de telefoon van BGB, Vlad loopt naar het kantoortje en krijgt Joe Wolfgard vanuit Prairie Gold waar de Intuïten woonden aan de lijn. Vreemd genoeg hebben de twee, zonder dat ze het weten, met elkaar te maken.

Het was een derde van de kudde Bizons in Prairie Gold. Wat ze mee konden nemen, namen ze mee wat overbleef zou niet wegrotten, een terra indigene-soort die al heel lang bestaan, beter bekend als de “ouderlingen” (Namids tanden en klauwen) zouden een feestmaaltijd hebben.

De onrust onder de mensen en Anderen neemt alleen maar toe. Met de MAE-stickers op winkelruiten, waar je een lidmaatschapspas van de MAE moest overhandigen om geholpen te worden, komt er een scheiding en is het zichtbaar welke mensen met de Anderen omgaan.

Er wordt een concert georganiseerd op het marktplein voor de Addirondak-Wolven, die waren langsgekomen op Lakeside, om te zien hoe het is om met mensen samen te leven. Als Meg over haar enkel wrijft, gaan de alarmbellen bij de meeste Anderen af. Het helpt ook niet echt als Meg ze probeert af te wimpelen met dat ze alleen jeuk heeft. De wolven gaan zingen en Meg zingt zelfs mee, dan blijft ze ineens hangen bij de rookpluimen van de Sanguinati en begint het prikken weer. “Rook!”… Meg’s drang om te snijden wordt steeds heftiger. Ze rent weg naar het contactkantoor, met een horde bezorgde Anderen achter haar aan. De woorden die ze uitspreekt maken Monty aan het schrikken… Vrouw… brood… zwartgeblakerde korst… armen… rook vuur gegil… BRAND!!! Monty denkt maar aan een ding… Nadines Bakkerij en Eethuis!!!!

Hoe gaat dit aflopen? Kunnen de Anderen nog ingrijpen voordat dit een nog veel groter probleem gaat worden, iets waar de mensheid zich waarschijnlijk niet op heeft voorbereid?

Het mooie van een boek is dat je ontsnapt in de wereld van de schrijver/schrijfster. Dit boek/serie gaat zelfs een stap verder en laat het je als een thuis voelen, je bent nog net niet de buren van Meg. De problemen lopen steeds meer op in het verhaal en iedereen probeert zich in zijn beleving voor te stellen hoe het invloed heeft op hun en hun medemensen/Anderen. Wat een ongelofelijke mooie serie is dit. Er zitten hele spannende en soms heftige stukken in het verhaal. Maar het mooie is toch wel de band die Meg heeft met de Anderen en dat die band steeds meer vertrouwd en familie-achtig wordt.

Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026142154
Aantal pagina’s: 491
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5845b9d797e80_selected-products” products=”9200000060317822,9200000066211484″ name=”Grijze ogen – Anne Bishop” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.