Het hart van de Adelaar – Emmelie Arents

Gepubliceerd op

Elke wens heeft zijn prijs…

Joana Sky bezit het vermogen om dodelijke wensen uit te spreken, een talent dat in Tuvalon wordt gevreesd en vernietigd. Wanneer ze ten onrechte wordt veroordeeld voor het uitspreken van een Hartbewerking, gaat ze de doodstraf tegemoet. Koning Damon heeft echter andere plannen voor het meisje dat in staat is om harten te verpulveren. Ze begrijpt al snel dat haar leven gespaard werd met slechts één doel: het uitroeien van het rebellenleger de Adelaars. De tegenstanders worden sterker, maar Joana’s training aan het hof vormt haar tot het perfecte wapen. De opdracht van de koning is harteloos: hij beveelt Joana om de Adelaars te vernietigen. Lukt het haar om weerstand te bieden en te overleven zonder haar eigen hart op te offeren?

Het uitspreken van een hartbewerking was een misdaad,
eraan denken gevaarlijk,
maar erover praten was hoogverraad…

Door het geschreeuw van Thomas, wat door merg en been ging, wist Joana dat hij nog in leven was. Maar hoelang ze hen nog zouden vasthouden, wist ze niet. Mede door Selena der machtspositie verkeerde ze nu in deze verschrikkelijke situatie. Selena nam het haar kwalijk dat ze William die echt een vreselijk ernstige wond had, niet kon genezen. Joana is in eerste instantie een heler maar ook een bewerker. Toen haar vader een wenssteen in haar handen legde, voelde ze de tinteling. De vrouw in de cel tegenover haar, herkende haar en noemde haar een heks. Ze had haar zus genezen, maar daarbij had ze volgens haar onnatuurlijke krachten gebruikt. Haar celdeur gaat open en ze weet dat dit het moment is waarop ze geëxecuteerd zal worden. Vechtlust had ze niet meer, maar ze breekt als ze Thomas ziet met geronnen bloed en striemen op zijn lichaam. Selena beweerde dat Joana Thomas een hartbewerking had gegeven en dat was verboden. Als de uitspraak wordt gegeven en ook even later ten delen wordt uitgevoerd, zal dat altijd op het netvlies van Joana blijven hangen. Voor het haar beurt is, eist iemand haar ineens op in de naam van Koning Damon. Ze wordt als slaaf afgevoerd en meegenomen naar het kasteel. Evan die haar was komen ophalen, zei dat ze van geluk mocht spreken. Joana wist niet wat erger was, de doodvonnis of gevangenschap. Ze begreep alleen niet waarom juist zij gekozen was, maar als Evan het over de opstandelingen heeft wordt het haar duidelijk. De opstandelingen werden Adelaars genoemd en ze streefde naar vrijheid, gelijkheid en nog veel meer dingen. Joana die er altijd van droomde om bij de Adelaars te behoren, stond nu gedwongen aan de andere kant. Als ze dan ook nog eens te horen krijgt, dat haar goede vriend Mitch dit in elkaar heeft gezet. Begrijpt ze niet waarom hij haar in godsnaam naar iemand die hun soort het meeste haatte stuurde. Bij ontvangst van de Koning ziet ze dat Evan naast de Koningin staat en beseft ze dat hij een zoon is. Ze zou bij het aankomende feest als decoratiestuk worden getoond, maar het ergste vond ze nog de leugen die ze verzonnen hadden, waarin een kern van waarheid schuil ging. Iets wat haar woede alleen nog maar sterker maakte, ze moest ontsnappen maar hoe…

De ongelofelijk mooi geïllustreerde cover heeft gelijk je aandacht. “Het hart van de adelaar” is ook het debuut van Emmelie Arents. Ze heeft echt een geweldige fantasie verhaal geschreven en met haar heftige opening, weet ze je gelijk in het verhaal te trekken. De magie die in het bewerken van personages met wensstenen wordt gedaan, is echt bijzonder mooi omschreven. Er is tot in het detail over nagedacht, zelfs in de “side effects” van de bewerkingen als in de stenen. Ze laat je ook van de strijd tussen de Adelaars en het beleid van Koning Damon proeven. Joana die in gevangenschap op het kasteel verblijft, wordt niet alleen misleid, maar ze spelen ook enorm met haar gevoelens. Tijdens de leer, die ze Joana geven, kom je het meeste te weten hoe de bewerkers met de wensstenen te werk gaan en zie je ook dat het veel van hun vergt om de bewerking uit te kunnen voeren. Emmelie weet de aandacht in het verhaal zo te verdelen, dat je vol spanning blijft lezen. Hopelijk blijft het niet bij dit debuut en schrijft Emmelie Arentz nog vele mooie (fantasie) verhalen, want deze is echt meesterlijk in elkaar gezet.

Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789463967242
Aantal pagina’s: 356
Prijs: € 18,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.