Het Huis van de Nacht – Andere Wereld 1 – Bemind – P.C. Cast & Kristin Cast

Gepubliceerd op

9789000357758

Zoey en haar vrienden zijn al een jaar uitgewaaid over het land. Ter gelegenheid van Zoeys achttiende verjaardag roept Stark iedereen weer bij elkaar in Tulsa. Maar Tulsa is niet meer zoals het was. Vreemde, duistere tekens worden zichtbaar – zou het kunnen dat Neferet zich weer roert? Zoey wil niets aan het toeval overlaten en roept haar vrienden op om samen met haar een nieuwe laag van bescherming over Neferets gevangenis te leggen. Koud kunstje, of niet? Niets is ooit wat het lijkt in het Huis van de Nacht en de vrienden moeten opnieuw samen ten strijde trekken. Maar een jaar is lang. Kunnen ze nog steeds op elkaar bouwen of zijn ze te veel uit elkaar gegroeid? Zal de duisternis vriendschappen vernietigen of zal Zoey erin slagen om degenen die ze lief heeft te redden?

Zoey krijgt bezoek van Kalona, de gade van godin Nux, tijdens een droom. Zijn bezoek was om haar te waarschuwen, er dreigde gevaar voor het Huis van de Nacht. Alleen ze mocht er niets tegenover Nux over zeggen, wat Zoey best vreemd vond. Hij verzocht haar ook om het dagboek van Emily Wheilers te zoeken, waarin ze misschien een oplossing kon vinden. Als ze het Stark verteld en op het punt staat haar cirkel te bellen, vraagt Stark aan haar wat de datum van vandaag is. Het duurt even voordat ze het door heeft, morgen is haar verjaardag en ze had ergens een vermoeden wat de verrassing zou zijn. Wat ze in het dagboek lezen, is heel erg schokkend. En als Kramisha (vampier-poet laureate) een gedicht heeft geschreven, wat ook met het gevaar te maken zou kunnen hebben, weten ze niet goed wat het zou moeten voorspellen. Ze besluiten naar Woodward Park te gaan. Het park zou officieel verlaten moeten zijn, wil het niet dat er heel veel pers met camera’s aanwezig waren. Mevrouw LaFonts staat op een podium en zegt dat ze zich kandidaat stelt voor de aankomende burgemeestersverkiezing. Als Zoey voorstelt om te gaan, stel op dat moment Aphrodite mevrouw LaFonts een vraag en laat ze iedereen versteld staan. Niet veel later krijgt Aphrodite een visioen en wat voor één, de meest verschrikkelijke tot nu toe. Tussen haar paniekerige gehijg en gesnik, hoort ze de zachte sussende woorden van haar Darius, dat het veilig is. Aphrodite weet één ding nu heel zeker, Kalona waarschuwing was terecht. Er zaten angstaanjagende momenten in haar visioen.

Iedereen is gearriveerd voor de oorspronkelijke surpriseparty. Ze hebben elkaar allemaal gemist en sommige hebben zelf Tulsa op zichzelf erg gemist. Alleen was er eerst iets heel anders wat nu echt de aandacht had. Zoey en Aphrodite vertellen wat ze tot nu toe allemaal hebben meegemaakt en naar aanleiding daarvan nemen ze gezamenlijk een besluit, maar of dat besluit nu zo wijs is?

De cover is weer bijzonder mooi weergegeven, natuurlijk staat de maansikkel centraal. Vooraf aan het verhaal wordt er een korte samenvatting gegeven en worden de hoofdpersonages nog even extra aangehaald, wat heel erg fijn is. Zo zit je weer heel snel in het verhaal en zie je alles weer voor je, het Huis van de Nacht, de tunnels, de profeten, de halfwassen, de bijzondere tatoeages. Zodra de kudde oenen weer samen zijn, voelt het weer als vertrouwd. Het gemis van de leden van de cirkel, is niet alleen voor Zoey, maar vreemd genoeg voelt dat ook voor de lezer. Het is net of je zelf weer het Huis van de Nacht binnenstapt. Helemaal als je weer het gekibbel van Aphrodite hoort. Het verhaal is super spannend en natuurlijk gebeuren er weer de nodige dingen. Maar naast dat, zijn er ook heftige veranderingen die erg emotioneel zijn. Een super mooi, bijzonder en sterk begin van de Anderen Wereld, waarin vriendschap centraal staat en waarin het verleden meespeelt. Het einde doet je smachten naar het vervolg.

Uitgeverij: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum BV
ISBN: 9 789000 357758
Aantal pagina’s: 336
Prijs: € 18,99

[bol_product_links block_id=”bol_5a381e34b2ca4_selected-products” products=”9200000079006249,9200000079179030″ name=”Bemind – P.C. Cast” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.