Het Koninkrijk – Jess Rothenberg

Gepubliceerd op

Wat als “en ze leefden nog lang en gelukkig” niet zo mooi is als het lijkt?

Het Koninkrijk is een fantasy-pretpark waar gasten worden ondergedompeld in een wereld vol virtuele draken, gigantische kastelen en high tech-wezens. Ana is een van de zeven Fantasisten, Android prinsessen die zijn ontworpen om de dromen van bezoekers waar te maken.
Maar Ana’s sprookje verandert in een nachtmerrie wanneer ze beschuldigd wordt van de moord op parkmedewerker Owen. Door getuigenissen, verhoren en Ana’s eigen herinneringen wordt een sprookje ontrafeld vol liefde, leugens en wreedheid een verhaal over wat het echt betekent om mens te zijn.

Het verhaal begint met een ondervraging van Dr. Foster, toezichthouder en chef Fantasisten en hybridenprogramma’s bij de BV Het Koninkrijk, na de rechtszaak, waarin Ana wordt beschuldigd van moord. Ana is een van de zeven ontworpen prinsessen in het Koninkrijk, een hybride van mens en robot. Een fantasist, die gemaakt is om de mensen die het park bezoeken, gelukkig te maken. Totdat ze wordt beschuldigd van moord. Ana vindt de lange uren in het park eigenlijk niets, de hitte vindt ze ook verschrikkelijk, maar niets weegt af tot het werkelijke contact met de mensen. In de rusturen als het park gesloten is, streamt Ana het internet af naar muziek, schilderijen tot zelfs het werk van Shakespeare. Dit terwijl updates en het opschonen van bestanden en andere dingen plaats vinden. Maar dit keer trok het internet niet, Ana dacht aan haar zus Alice, die uit het park gelokt was door een bezoeker en vreselijk aan haar einde kwam. Dat was de aanleiding dat het Koninkrijk besloot een omheining om het park te plaatsen. Iedere ochtend worden de zeven zussen onderzocht door de hoofdtoezichthouder en omgetoverd tot sprookjesprinsessen. De mensen die het Koninkrijk bezoeken worden zoveel mogelijk meegenomen in het verhaal wat zich iedere dag afspeelt in het Koninkrijk. Zoals zwaarden smeden, vechten met tovenaars en vliegen op draken. De toezichthouders kunnen bijna door het hele park de zeven zussen in de gaten houden, maar er zijn gaten in het web, waar hun livestream laag is. Die geven ze ook gelijk door aan elkaar, dat zijn de plekken waar ze even een moment voor zichzelf hebben. Onderling hebben de zussen ook een soort van geheime code taal verzonnen om met elkaar te kunnen praten over het leven buiten het park. Ana heeft een grote interesse voor de dierlijke hybriden en brengt daar ook het grootste deel van haar tijd door. Het Koninkrijk probeert elke maand een VUS (Voorheen Uitgestorven Soort), aan de dierenfamilie toe te voegen. Dit keer was het een Ursus Maritimus, een ijsbeer. Ana is er haast altijd wel bij als er nieuwe dieren komen. Ana leert Owen, een onderhoudswerker kennen als er ineen een aanval is tussen de leeuwen en zebra’s, daarbij is een zebra uitgeschakeld. Hoewel Owen haar herhaaldelijk verzoekt om weg te gaan, blijft ze toch en begint een gesprek met hem. Als hij haar verteld over een ziekte die heerst in het park, wordt ze nieuwsgierig en neemt ze zelfs stukken van het gesprek op, om het later nog eens te kunnen luisteren. Net op het moment dat Owen wegloopt en zij ook weer verder wil gaan, merk ze dat er onrust is in het park. Een van haar zussen had een regel overtreden en meestal kwamen ze je dan halen. Er gebeuren rare dingen de laatste tijd in het park en Ana moest er het fijne van weten….

De cover is echt de perfecte weergave van hoe het leven in het Koninkrijk is, schitterend geïllustreerd. Door de ogen van Ana wordt het grote deel van het verhaal verteld, dit wordt aangevuld met rechtbank verslagen, ondervragingen, foto’s, bewakingsbeelden, sms-berichtjes en andere bewijsstukken. Dit om je zo een volledig beeld te geven, van wat er zich heeft plaatst gevonden. De hybriden die in het park aanwezig zijn, zowel de Fantasisten als dierlijke wezens worden zo mooi beschreven dat het echt fascinerend is. Doordat er steeds meer leugens boven water komen, leef je enorm met Ana mee. Naast dat dit een super mooi en sprookjesachtig verhaal is, is er ook het spannende duistere wat zich in het pretpark verborgen houdt, wat je aandacht trekt. Jess Rothenberg weet je tot op het eind in spanning te houden, en hij is zeker een schrijver die we in de gaten moeten houden.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 978 90 488 4379 4
Aantal pagina’s: 336
Prijs: € 21,99

[bol_product_links block_id=”bol_5d7b55cc283ca_selected-products” products=”9200000110543600,9200000112290425″ name=”Het Koninkrijk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.