Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria – Adam Cece

Gepubliceerd op

20190208_132313 (1)

Welkom in Bizarria, de vreemdste stad ter wereld. Er is een bodemloze rivier, een tunnel naar nergens en alle straten hebben er dezelfde naam. Je vindt er vegetarische piranha’s, killervampiervleermuizen, een Portugeessprekende rat, en een piraat die de pest heeft aan piraten. Vreemder dan vreemd, toch? Maar op een dag is alles anders. Een groeiend aantal mensen in Bizarria gedraagt zich plots zorgwekkend normaal. Wat is er aan de hand? Wie zit hierachter?

Bizarria is een stadje waar alles vreemd is, althans niet voor de mensen daar, want die zijn zelf ook vreemd of raar. Voor de inwoners van Bizarria is vreemd eigenlijk normaal. Neem nou mevrouw Tulbond, die is zowel juf op de Bizarriaanse basisschool, maar ze is ook een heks. Nadeel is als je bij haar je huiswerk niet hebt gemaakt, je het risico loopt dat je omgetoverd wordt. Alleen dit keer was ze met haar gedachten er niet helemaal bij, ze vroeg ook de klas of iemand wist over het ongelofelijke voorval wat in Bizarria aan de hand was. Kipper en zijn vrienden Tobias en Cimfonie wisten niet waarover ze het had. Zij stonden alleen stijf van de angst om omgetoverd te worden, daar ze hun huiswerk niet hadden gemaakt. Maar juf Tulbond ging iets brouwen en Oef, een elfjarige trol kreeg de taak om les te geven. Oef had een passie voor rekenen en als hij les gaf, dan zou zelfs Einstein niet weten waar hij het over had, sterker hij zou ook het antwoord niet weten. Dus iedereen was allang blij, dat juf Tulbond haar toverstokje tijdens het brouwen opblies en ze helaas de klas uit moesten.

20190209_175650

Om meer over het voorval van Juf Tulbond te weten te komen was Harald Hurink, de piraat die geen piraat wilde zijn, de perfecte persoon om informatie te vragen. Hij wist namelijk alles over Bizarria. Harald vond het een eer dat ze hem kwamen bezoeken, maar toen ze hem vroegen naar het voorval, sprak hij hele rare woorden naar Kipper uit: “Grote gruwel die thuis op je wacht”. Nog zonder verder te luisteren, haasten het drietal zich naar het huis van Kipper. Wat ze daar aantroffen was echt heel erg, zelfs schokkend, zijn ouders waren normaal, erger kan niet Bizarria. Kipper had er altijd al van gedroomd dat zijn familie niet zo raar zou zijn, maar normaal nee. Ook bij de familie van Tobias was alles veranderd. De enige die blij was was Cimfonie, haar familie was van normaal naar raar gegaan.

Ze hadden een kaartje van Hinderman Zwart van het Vreemdheids-onderzoeks- en Elimineerbureau bij Kipper gevonden, dit kon geen toeval zijn. Dus gingen ze op onderzoek uit. Het was even een zoektocht waar het precies was, want alle straten in Bizarria hebben namelijk dezelfde naam “Doedelmondstraat”. Het gesprek met meneer Zwart was raar en hadden ze eigenlijk niets aan, dus besloten ze hem te gaan volgen. Wat het drietal niet wist, was dat juf Tulbond achter hun stond en toen ze vroeg waarom ze aan het spijbelen waren, vond ze de reden die ze opgaven niet goed genoeg. Ze pakte haar toverstaf en sprak de woorden: “Incantium Nilpardum!” Als versteend stond het drietal aan de grond, dit kon niet waar zijn…

20190209_175848

Wat een heerlijk vreemd en geweldig verhaal is dit, de humor waar het mee verteld wordt en dat zelfs de schrijver zich met het verhaal bemoeid, is echt geweldig. Het is zo totaal anders dan alle andere verhalen. De mooie en grappige illustraties van Heleen Brulot geven een extra beeld aan het verhaal. En de persoonlijke stukjes van de schrijver zijn niet alleen hartstikke leuk, maar ook erg leerzaam. Het drietal komt echt voor de meest hilarische dingen te staan, want zeg eerlijk wie heeft er ooit gehoord van vegetarische piranha’s. Naast de komische en vreemde dingen die in Bizarria voorkomen, zijn er ook hele spannende gebeurtenissen in het verhaal. Dit boek is perfect voor de liefhebbers die niet van standaard dingen houden, voor de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Maar ik weet haast zeker, dat ouders of grootouders het ook graag stiekem willen (voor)lezen.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401454841
Aantal pagina’s: 250
Prijs: € 15,99

[bol_product_links block_id=”bol_5c6310f0a7797_selected-products” products=”9200000095119901″ name=”et ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria – Adam Cece” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.