Lux serie 5 – Opposition – Jennifer Armentrout

Gepubliceerd op

Katy kan niet geloven dat Daemon niks heeft gedaan tegen de dreiging van de Luxen. Maar de grens tussen goed en kwaad wordt hoe langer hoe vager, dat begrijpt zij ook. De wereld is veranderd. Ze moeten gaan samenwerken met een onwaarschijnlijke vijand als ze de invasie willen overleven. De kans is zelfs groot dat ze alles moeten opgeven – inclusief hun liefde – om de mensheid te redden. Het is oorlog. En hoe het ook afloopt, de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.

Katy kon het niet geloven dat sergeant Dasher gelijk kreeg, in aan welke kant Daemon zou staan als de Luxen zouden komen. En het ergste was die vraag werd haar toendertijd gesteld in Area 51, en zij had het fout. Archer, een Origin, die gedachten kon lezen, kon Katy der gedachten zowat schreeuwend horen, iets wat Katy toch probeerde af te schermen. Wat in Las Vegas was gebeurd, ging als een lopend vuurtje, er waren aliens onder de mensheid. Luc zei dat de Luxen die massaal naar aarde waren gekomen, een plan aan het smeden waren. Dit kon niet goed gaan. De Origine waren voor de invasie van de Luxen, zij waren de aanstichters van de oorlog met de Arum, waarbij beide planeten vernietigd waren.

Hoewel hybride niet ziek kunnen worden, snapte Katy er niets van waarom Beth zo beroerd er uitzag. Maar toen de waarheid naar boven kwam, begreep Katy het en ze moesten actie ondernemen en spullen halen. Hopelijk zou dit weer even haar gedachte verzetten, een uitstapje naar een supermarkt. Maar dat bezoek loopt zo anders als ze verwacht hadden. Archer was het net weer gelukt om een lach op Katy der gezicht te toveren, als ze verschillende knallen horen. Het waren luxen en echt heel veel, de invasie van “The body snatchers” was er niets bij, dit ging echt helemaal fout, zelfs Archer kreeg de schrik. Ze waren omsingeld, en hun enige optie was vechten. Tot ineens de tinteling er is en Katy verstijfd. Ze ziet Daemon, althans dat dacht ze tot ze beter kijkt en dan Dawson ziet. Het ging zo snel, één flits en alles werd zwart.

Rolland had de leiding en alle luxen voerde al zijn opdrachten uit, roekeloos. Daemon stond voor hem, koud en zonder emotie. Dee legde net aan Rolland uit dat Katy, zijn vriendin door zijn heling een hybride was geworden. Tijdens het helen was er een band ontstaan, wat inhoudt dat als de een sterft, de ander ook zou sterven. Dee was een behulpzaam slaafje geworden voor Rolland, iets waar Daemon zich aan ergerde. Zodra Rolland de kamer had verlaten, liep Daemon naar Katy toe. Aan de tinteling wist hij precies waar ze was. Hoewel de drang heel sterk was, wist hij dat hij haar moest laten. Dat zou beter zijn, maar ongemerkt had hij haar geheeld. Wat was er met zijn passie gebeurd of deed hij dit uit bescherming? Katy herinnerde zich nog het gevecht bij de supermarkt, voelde Daemon maar wist dat Dawson de bron naar haar schoot en toen ze haar ogen opende zag ze Dee. Al gauw merkte ze dat iets niet goed voelde en de reactie van Dee maakte dat ze alert moest zijn…

Allereerst is de cover weer prachtig geïllustreerd, zoals ook de voorgaande delen. Maar wat een ongelofelijke serie is de Lux serie, alles zit erin van spanning tot vechtlust, van alien tot mens en van vriendschap tot liefde. De serie is vanaf het begin tot het eind zo spannend dat je niet kan wachten op het volgende deel, zullen ze de strijd halen en wie of wat komen ze gaandeweg tegen. De liefde tussen Katy en Daemon die als afkeer begon, is zo intens dat ze zelfs de heftigste gebeurtenissen overwinnen. Zou dat ook dit keer lukken? Jennifer Armentrout schrijft zo realistisch een alienverhaal dat je even vergeet dat aliens zoals Daemon en Archer echt bestaan. Ook de gevechten of de spanning die zij meemaken tijdens hun strijd tegen de rest zijn zo echt, dat je hart stil staat als er iets ergs gebeurt. Bij dit laatste deel was de intensiteit zo heftig, dat de humor een glimlach op je gezicht gaf, maar bij sommige gebeurtenissen waren er de tranen in je ogen zonder dat je het zelf besefte. Wat kan Jennifer Armentrout meesterlijk schrijven. In juni 2019 verschijnt de serie genaamd “Shadows” van Jennifer Armentrout, die het liefdesverhaal van Bethany en Dawson vertelt, ik kijk er nu al naar uit.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789401913782
Aantal pagina’s: 416
Prijs: € 15,00

[bol_product_links block_id=”bol_5c6e72a202095_selected-products” products=”9200000102508184,9200000103048724″ name=”Opposition – Jennifer Armentrout” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.