In het bloed (Deel 2) – Patricia Briggs

Gepubliceerd op

550bbaed49a735.38841716

Garagehoudster Mercy Thompson is behalve vriendelijk, scherpzinnig en nieuwsgierig ook onafhankelijk, loyaal en koppig – eigenschappen die haar al vaker in de problemen hebben gebracht. Voor haar vrienden (of dat nu weerwolven, vampieren of ‘gewone’ mensen zijn) gaat ze door het vuur, dus als haar vriend Stefan haar hulp inroept komt het niet in haar op om te weigeren. Zelfs niet als dat betekent dat ze oog in oog komt te staan met iets wat alleen in nachtmerries zou mogen bestaan, want Stefan is dan wel een vriend, maar de andere van zijn vampiernest denken heel anders over Mercy…

Stefan had Mercy’s bijzondere talenten nodig, die naar zijn zeggen bevorderlijk zouden zijn voor het welslagen van zijn onderneming. Mercy stond nog in het krijt bij Stefan, dus hij wist dat ze geen nee kon zeggen. Als hij voor haar deur in een slechte versie van een Dracula-film qua outfit staat, kijkt Mercy raar op. Maar bij het zien van een leren tuigje met zilveren studs en de vermelding dat het voor haar andere ik was, heeft Mercy haar bedenkingen.

Een demon is net als een Fae een verzamelnaam voor wezens die zich in deze wereld niet in een fysieke vorm kunnen manifesteren. In plaats daarvan nemen ze bezit van hun slachtoffers en voeden zich aan hen tot er niets meer van over is. Stefan was op zoek naar een door een demon bezeten vampier, deze verbleef op dit moment in een hotel in Pasco. Als Stefan dan ook nog vermeld dat het een tovenaar is, moet Mercy dit nieuwe concept even verwerken.

Mercy voelde de magie al toen ze de demon genaamd Cory Littleton naderde, al had magie geen invloed op haar. Toen ging er iets mis, Stefan viel op zijn knieën. Mercy begon wanhopig aan het tuigje te trekken, maar Stefan reageerde niet, zelfs niet toen ze hem beet. Cory gooide een bloedende vrouw net voor Mercy op de grond. Als Cory van haar bloed drinkt, veranderen Stefans ogen van walnotenhout bruin naar bloedrobijnen rood.

Cory smeert het bloed van de vrouw op Stefan zijn lippen, Mercy grijpt gelijk haar kans en valt Cory aan. Helaas maakt de bijt niet veel indruk. Nog voordat ze het doorheeft, heeft hij haar bij haar flanken te pakken en gooit hij haar door de ruimte. Als ze bijkomt, ligt ze op haar eigen bank in mensenvorm. Mercy’s lichaam voelde stijf en gekneusd aan, een oog zat dicht en ze had bonkende koppijn. Als Stefan haar vraagt om te vertellen wat zij dacht wat er gebeurd is, voelt Mercy vreemd genoeg Stefan zijn angst, maar waarom?

Stefan vroeg Mercy haar verhaal te vertellen aan zijn Meesteres Marsilia. Als uit zou komen dat zijn verhaal klopte en daardoor de vampieren bekend zouden worden aan de buitenwereld, zouden ze hem vernietigen. Stefan wilde hoe dan ook dat de demon gestopt zou worden voor eventuele verdere moorden. Bij de verhoring van Stefan en Mercy in het vampierenest, besloot Meesteres Marsilia dat Stefan vier sennights kreeg om de tovenaar/demon op te sporen. (Een sennight is 7 dagen.) De weerwolven Warren en Ben besloten Stefan te helpen.

Toen kwam de voicemail van Adam, Warren was zwaar gehaverd teruggevonden bij een afvalcontainer. Mercy belde Kyle de vriend van Warren, zodat hij ook kon komen. Kyle verstijfde toen hij de kamer in kwam waar Warren lag, Mercy begreep al snel waarom, alleen de geur vertelde haar dat het Warren was, op het bed lag een haast niet meer herkenbare Warren, zoveel bloed…

Stefan was niet thuis gekomen en Ben wordt nog steeds vermist. Mercy wilde maar een ding, achter de demon aan. Maar als een vampier en een weerwolf niet op konden tegen deze demon, wist ze zelf ook wel, dat zij nog minder kon doen. Maar stilzitten zat niet in haar aard. Ze moest meer informatie hebben over de tovenaar. Dan belt Meesteres Marsilia haar en vraagt of ze langs wil komen, Mercy hapt gelijk toe. Maar is het wel slim om naar een vampierenest te gaan en daar raad te vragen?

Deel 2 van de spannende serie van Mercy. Naast de weerwolven van deel 1 maak je nu ook kennis met de vampieren, tovenaar/demon en Fae. Je proeft de spanning en voelt de woede, als er iets goed misgaat. De vampieren hebben nu meer de hoofdrol in dit verhaal. En Mercy haast uniek in haar soort, weet zich groot te houden tussen de soms meest gevaarlijke andere wezens die in het verhaal voorkomen. De romantiek tussen de weerwolven en Mercy houden ook de spanning aardig hoog. Echt een aanrader voor de urban fantasy liefhebbers.
Plus deel 3 “Ziel van ijzer” is ook al uit, dus op naar het vervolg…

Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026138133
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 16,99
ISBN E-book: 9789026138140
Prijs E-book: € 4,99

[bol_product_links block_id=”bol_57a88e4320ba4_selected-products” products=”9200000040681581,9200000047916735″ name=”In het bloed (Deel 2) – Patricia Briggs” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.