Onder de Maan (Deel 1) – Patricia Briggs

Gepubliceerd op

9200000040681684

Mercy Thompson wil gewoon een normaal leven leiden, met haar eigen garagebedrijf, haar kat en haar vrienden om haar heen. Maar als je zelf de vorm van een coyote kunt aannemen, je buurman een weerwolf is, en je onder je vrienden ook vampieren en fae kunt rekenen, is ‘normaal’ soms ver te zoeken.
Toch is het zelfs voor haar doen ongebruikelijk als een groep schimmige figuren naar haar garage komt met het doel haar nieuwe hulpje te ontvoeren. Mercy besluit daar een stokje voor te steken. Maar de situatie blijkt een stuk explosieve dan ze had gedacht, en in de resulterende chaos worden ook zij en haar vrienden een doelwit…

Mercedes Thompson (Mercy) heeft de garage van Zee (Fae/gremlin) overgenomen na zijn pensioen. Ze verricht allerlei reparaties aan auto’s voor zowel gewone mensen als voor de Fae. Nu haar vorige hulpje Tad was gaan studeren, was nu iedere hulp welkom voor haar achterstallige administratie en telefoontjes, waar Mercy een hekel aan had. Op een dag stond er een mysterieuze knul voor haar garage. Ze rook al snel dat hij een weerwolf was. Mercy is grootgebracht bij de weerwolven, dus ze weet hoe ze met hun om moet gaan. Alleen haar instinct vertelde iets meer dan dat hij alleen een baan wilde hebben, hij rook naar onrust en had een vloedgolf van adrenaline om zich heen.

Al snel komt Mercy er achter dat Mac, zo heet de mysterieuze jonge weerwolf, op de hielen wordt gezeten door een groep nogal duistere figuren, die hem op welke manier dan ook terug willen hebben. Zo hoort ze dat Mac in een kooi heeft gezeten, medicijnen en injecties kreeg en was verkocht voor twaalfduizend dollar. Ze besluit om Adam in te schakelen, haar buurman en tevens alfa van de plaatselijke roedel weerwolven.

Mercy is grootgebracht bij de Marrok, de leider van alle weerwolven. De Marrok en zijn roedel houden toezicht op alle weerwolven in Noord-Amerika. Mercy’s vader, Joe Old Coyote, overleed drie dagen nadat haar moeder hem had leren kennen, aan een auto-ongeluk. Daar haar moeder totaal geen kennis had over coyotes, belde ze haar oom, een weerwolf. Die raden haar aan, haar dochter naar de Marrok te brengen. De roedel leefden in Montana in de bergen waar ze niet werden lastiggevallen door onbekenden. Daar werd Mercy opgenomen in een pleeggezin die zelf geen kinderen konden krijgen.

Adam nam Mac mee naar zijn huis en zou een bespreking met de andere weerwolven hebben inzake de experimenten die iemand aan het uitvoeren was. Toen Mercy de volgende dag wakker werd en Mac dood op haar veranda vond, pakte ze haar.444 Marlin en laadde het voor weerwolven. Er was iets vreselijk misgegaan bij Adam. Mercy trof een spoor van vernielingen aan bij het huis en Adam was nog in gevecht met een andere weerwolf. Toen Adam naar de andere kant werd gesmeten greep Mercy haar kans en schoot de andere weerwolf neer. Adam was er erg aan toe. Mercy ging op zoek naar Jesse. Jesse is de 15 jarige dochter van Adam, de meeste tijd woont ze bij haar moeder, maar nu voor Thanksgiving was ze naar haar vader gekomen. Jesse was nergens te bekennen.

Mercy vertrok in een Volkswagen Caravelle met een lijk en een gewonde weerwolf. Er was volgens haar maar een plek waar ze naartoe kon en waar ze de mensen vertrouwde. In Aspen Creek in Canada stond een motel, Mercy liet een briefje achter bij de balie: Gewonde in #1. Daarna belde ze het bekende nummer en vroeg of iemand haar kon helpen de zwaargewonde alfa van Columbia Basin (Adam) uit haar busje te tillen en in kamer 1 te leggen.
Mercy had Mac en Adam meegenomen naar Bran (de Marrok), in de hoop dat hij haar kon helpen. Zou hij haar kunnen vertellen, waaraan Mac is overleden en wie hem op de hielen zat. En zou Adam snel genoeg kunnen herstellen, zodat hij ze kon vertellen wat er gebeurd was. En wie had Jesse ontvoerd en waarom?

Mijn favoriete boeken zijn toch wel fantasy boeken, maar sinds uitgeverij De Fontein de urban reeksen uitbrengt, ben ik toch wel meer dan alleen een grote liefhebber geworden. Er komen steeds meerdere verschillende karakters voorbij dan alleen maar vampieren en weerwolven. (Die overigens in deze serie echt super mooi omschreven worden.) Zo ook in deze serie. Mercy de hoofdrolspeler is een loper en kan zich op ieder moment moeiteloos veranderen in een coyote. Ze is een pittige tante die geen blad voor der mond heeft. Maar der koppigheid kan haar soms toch ook wel aardig in de problemen brengen. Een heerlijk spannend verhaal met leuke eigenwijze humor. Een “mustread” voor weerwolf liefhebbers.

Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026138119
Aantal pagina’s: 448
Prijs: € 14,99
ISBN E-book: 9789026138126
Prijs E-book: € 4,99

[bol_product_links block_id=”bol_57a88d57c250c_selected-products” products=”9200000040681684,9200000046468433″ name=”Onder de Maan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.