MagneetDieren Haken – Mix en Match gehaakte knuffels – Rosanne Briggeman

Gepubliceerd op

Met haar vernieuwende haakboek ‘Magneetdieren haken’ laat Rosanne Briggeman baby’s en peuters puzzelen met magneetknuffels. Speelplezier gegarandeerd!

Rosanne Briggeman, dé specialist als het gaat om originele haakontwerpen voor baby’s en peuters, deelt in ‘Magneetdieren haken’ haar nieuwste concept. Het idee achter haar vrolijke magneetdieren is zowel ingenieus als speels, en zal weer voor veel haak- en speelplezier zorgen! Alle onderdelen van de knuffels zitten los en zijn met magneten en kleurcodes aan elkaar te klikken. Peuters en kleuters vinden het leuk om te puzzelen en kunnen met deze magneetdieren eindeloos combineren. Elk haakpatroon staat stapsgewijs met foto’s beschreven. Fantasiedieren maken was nog nooit zo leuk en makkelijk!

“MagneetDieren Haken” is alweer het vierde haakboek van Rosanne Briggeman. In het voorwoord legt Rosanne het ontstaan van de magneetdieren uit. Op de verjaardag van haar tweelingzoontjes kregen zij een speelgoeddiertje met magneetjes cadeau. En Rosanne had gelijk het idee, dit moet je ook kunnen haken. En met dat idee voor ogen heeft ze gelijk een neushoorn gehaakt en ja niet veel later kwamen de andere dieren erbij.

Zeker voor beginners is het erg handig dat ze voorin ook alle afkortingen vermeld, die ze later bij alle werkwijzen gebruikt.

Daarnaast geeft ze een zeer gedetailleerde stekenuitleg, wat ze aan de hand van tekeningen doet. Ze laat je steek voor steek zien, hoe het ook daadwerkelijk eruit gaat zien. Zo geeft ze je uitleg hoe je de magische ring moet maken. Aan de hand van tekeningen geeft ze ook de losse, de halve vaste en vaste steek; een half stokje, stokje, dubbele stok en ook de popcornsteek weer. Bij de giraffe gebruikt ze de “Tapestry-techniek”. En Tapestry haken is een techniek waarbij je een patroon in je haakwerk maakt door met meerdere kleuren te haken, hiervan heeft ze je ook een schematische tekening van gegeven.

Ze geeft een aparte uitleg hoe je de magneetdeeltjes aan elkaar vastmaakt en wijst je erop dat je zeker met kleine kinderen uit moet kijken met de losse magneetjes. Het is namelijk heel erg gevaarlijk als ze die inslikken. Ook wijst ze je erop dat je regelmatig de gehaakte dieren na moet kijken, of alles nog goed vastzit.

En als laatste voordat ze je alle patronen van de dieren geeft, geeft ze je nog wat tips. Eén ervan vond ik echt super leuk gevonden. Als je meerdere dieren uit dit boek haakt met de magneetjes, kunnen de kinderen ook een heel nieuw dier in elkaar zetten, hun eigen fantasiedier is dan geboren. Hoe cool is dat.

Bij ieder dier heeft ze de benodigdheden vermeld, bijvoorbeeld welke haaknaalden je moet gebruiken, hoeveel magneetjes en ga zo maar verder. Ook geeft ze het garen, qua naam, kleur en gewicht op, die zij heeft gebruikt en wat de afmeting is van het dier wat je gaat maken. Bij de werkwijze legt ze bij ieder onderdeel uit, hoe je te werk moet gaan. Ze geeft echt een hele goede uitleg die gemakkelijk te volgen is.

Je hebt de keuze uit de volgende dieren:

 • Neushoorn
 • Paard
 • Rups
 • Vleermuis
 • Papegaai
 • Luiaard
 • Giraffe
 • Octopus
 • Pandabeer
 • Tijger
 • Schaap
 • Vlinder

Ik heb gekozen voor de “Octopus”. Hier en daar heb ik wel wat aanpassingen gemaakt, puur omdat ik sommige onderdelen niet had en ook omdat ik het zelf erg leuk vond om er mijn eigen draai aan te geven. Ik ga zeker nog een paar dieren uit dit boek maken, want gelijk al in het begin ging mijn aandacht naar de vleermuis. Puur door de manier waarop Rosanne de vleugels van de vleermuis had gemaakt. Maar ook de luiaard met het pluizige garen trok ook zeker de aandacht. Er staan echt geweldige patronen in en aan de hand van de foto’s heb je ook gelijk een beeld in hoe ze moeten worden. Zeker voor beginners, die ik zelf ook ben, want hiervoor had ik echt alleen maar pannenlappen gehaakt, is dit een super leuk boek om echt geweldige knuffels te kunnen haken. Ik vrees dat ik naast lezen, een nieuwe hobby erbij heb gekregen.

         

Uitgeverij: Kosmos
ISBN: 9789043922586
Aantal pagina’s: 96
Prijs: € 16,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.