Een zomer in Frankrijk – Eva de Wit

Gepubliceerd op

9200000057137662

Het zonnige zuiden lonkt. Weg van alle sores, genieten van het leven en verder niks. Dat lijkt Jet, Anne en Kiki wel wat. Maar het idyllische chateau waar ze komen werken (slash vakantie vieren) heeft te kampen met achterstallig onderhoud en financieel wanbeleid. Allemaal dankzij eigenaar Claude, die door omstandigheden niet meer voor zichzelf kan zorgen, laat staan voor het chateau. Samen met de rest van het personeel zetten Jet, Anne en Kiki er de schouders onder. En langzaam ontdekken ze dan toch de Franse charme waar ze naar op zoek waren.

Anne haar relatie was 5 jaar geleden geëindigd in een scheiding. En vandaag kreeg ze ook nog eens te horen dat haar contract niet verlengd werd. Als ze later die dag een kroep binnen loopt komt ze haar oude vriendin Jet tegen. Anne doet haar verhaal en Jet stelt voor om met haar mee te gaan naar Frankrijk. Zie het als een soort van sabbatical, even genieten van het leven en laat alle sores achter je.

Jet ontmoet ook Kiki die midden in een relatiegedoetje zit met haar vriend Jeroen. Jeroen vindt dat Kiki serieus moet gaan worden en over hun toekomst moet gaan nadenken. Dus ook Kiki nodigt ze uit om naar Frankrijk te gaan. Hoe meer handen, hoe meer werk ze kunnen verzetten en hoe meer vreugde. Ten slotte hadden ze in hun studententijd alle drie in het eetcafé De Snelle Hap gewerkt.

De idyllische chateau ligt een klein stukje buiten Ruoms, ze verhuren er gîtes, er is een kleine camping, een restaurant, crêperie en er ligt een meer waar je kunt vissen. Kortom wat wil je nog meer, maar bij aankomst ziet alles er toch even anders uit dan dat ze verwacht hadden. Claude en Thérèse, de zus van Claude, beheren alles rondom de chateau. Maar Thérèse schijnt weg te zijn en Claude is “ziek”. Luc is nog de enige die iets doet op de chateau/camping.

Het is een chaos, niets is opgeruimd en vakantiegangers klagen. Dit is nu niet het plaatje wat Jet, Anne en Kik voor ogen hadden toen ze vertrokken. Als dan ook nog eens blijkt dat Claude na wat dagen is vertrokken met de computer en het geldkistje, weten ze even niet wat ze moeten doen.
Dan stapt Madame Jeanine Dujardin de chateau binnen, de schoonzus van Claude. Claude bleek ook even langs te zijn geweest bij Madame Jeanine en had doodleuk haar spaarcentjes meegenomen. Eerst denken de meiden nou dat wordt weer rechtsomkeer naar huis, maar madame Jeanine denkt daar totaal anders over. De schouders eronder en met ze alle keihard aan het werk. Jet Anne en Kiki besluiten om ze te helpen.

Zodra ze de taken een beetje verdeeld hebben, Jet de administratie, Kiki helpt in het winkeltje samen met Julia en samen met madame Jeanine helpt iedereen met de grote schoonmaak. Het is een hoop werk maar het begin is er.

Als het al aardig begint te draaien, staat ineens een man in een motorpak voor de receptie. Het blijkt Alain Claude zijn zoon te zijn. Madame Jeanine legt uit wat er allemaal gebeurd is en na een gesprek beslist Alain dat hij de taken gaat verdelen. Gaat Alain de chateau redden en Jet, Anne en Kiki de mooie sabbatical geven (slash vakantie), die ze voor ogen hadden?

Een geweldig verhaal over 3 vriendinnen die allemaal met een andere reden er heel even tussenuit moeten. De chateau, camping, zonnebloemveld, je kunt het nog net niet aanraken, maar je proeft gewoon Frankrijk. Echt een heerlijk zomers verhaal over familie, vrienden en de liefde. Het is gewoon jammer dat het geen serie is. Als het echt zou bestaan zou ik daar mijn vakantie willen vieren, maar dan wel met madame Jeanine erbij…
Vive la France…

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789401907033
Aantal pagina’s: 304
Prijs: 15,00

[bol_product_links block_id=”bol_577a6fb136dec_selected-products” products=”9200000057137662″ name=”Een zomer in Frankrijk – Eva de Wit” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.