Misverstand in de middle of nowhere – Lis Lucassen

Gepubliceerd op

Eerst vertrekt haar vriend naar het buitenland, dan verliest ze haar baan: kan er ook nog iets goed gaan in het leven van Dorothee? Het lijkt er niet op, totdat ze van de notaris te horen krijgt dat ze, onder voorwaarde dat ze erheen gaat en minstens één maand blijft, een boerderij heeft geërfd in de Achterhoek. Omdat ze toch niets te verliezen heeft, reist ze in haar eentje naar de middel of nowhere. Er liggen hier dierbare herinneringen, die al snel naar boven komen wanneer ze in de boerderij van haar grootouders is. Maar er komt ook iets anders naar boven. Of liever gezegd: iemand. De boerderij blijkt namelijk een packagedeal. Er woont al ene Wes, die blijkbaar een goede band had met haar opa. In haar verplichte dagen hier mag Dorothee niets veranderen of verwijderen, dus ook Wes niet. Ze zitten kortom een maand lang met elkaar opgescheept. En die maand belooft geen makkie te worden.

Bij de notaris hoort ze dat haar grootvader haar heeft benoemd tot erfgenaam. De erfenis bestond uit een huis, een garage en geld. Er was alleen een ding. Het huis, een prachtig omgebouwde boerderij staat in de Achterhoek en Dorothee verbleef op dit moment in Amsterdam bij haar moeder. Haar opa was een man van raadsels en verrassingen, dat verklaarde de voorwaarden. Dertig dagen onafgebroken in de woning verblijven zonder iets te veranderen, die voorwaarden gingen vier weken na het overlijden in. Dorothee had nog vijf dagen bedenktijd. Tien was ze, toen ze werd meegenomen naar Amsterdam door haar moeder. Haar moeder beschuldigde haar opa van moord op haar vader. Dorothee gelooft niet in de liefde zoals hij wordt voorgeschoteld in romannetjes en al helemaal niet sinds haar vriend Ivar had besloten de baan in de VS te nemen. Dat was ook de reden dat ze weer terug bij haar moeder was. Dorothee komt altijd te laat op haar werk, maar als er deze keer echt niemand aanwezig is op kantoor, vindt ze het wel heel erg vreemd. Als Clare ook op kantoor komt en haar van het faillissement verteld, weet ze dat ze ook nog eens werkeloos is. Haar goede vriendin Marijn weet wel wat ze moet doen, maar het was het aanbod van de zoveelste date van haar moeder die haar de doorzet gaf. Alleen slaat de twijfel heel erg toe als ze de trein instapt. Op de boerderij, komt ze erachter dat haar opa Boaz, een zekere Wes in huis had gehaald. Wes gaf haar een envelop met verdere tekst en uitleg van haar opa. Er zijn veel dingen verandert in het huis van haar opa en zo nu en dan heeft ze een brok in haar keel. Zo vertelde Wes haar ook dat haar opa iedere dag aan haar dacht en haar miste. Als ze na een douche beneden naast een ontbijt een briefje vindt, staat daar een van de vele uitspraken van haar opa op: “Ontbijt was de belangrijkste maaltijd van de dag”. Ze had dit, een onwijze knappe gast in het huis van haar opa totaal niet verwacht, sterker ze had dit alles niet verwacht toen ze gisteren uit Amsterdam vertrok…

“Misverstand in de middle of nowhere” is het eerste boek in de nieuwste serie van Lis Lucassen. Het is echt een super leuk en mooi verhaal. Een verhaal waarbij de wereld om je heen vervaagd en je meegetrokken wordt naar het leven op de boerderij in de Achterhoek. Dorothee is iemand, die zo heerlijk in gedachten kan opgaan, zonder dat ze er erg in heeft. Dat alles wel een soort van perfect in elkaar valt voor Dorothee, is wel iets waarvan denk ik de meeste van ons wel jaloers op zouden zijn. Maar of Dorothee het doorheeft is een andere vraag. De grote les die Lis Lucassen je geeft in dit verhaal, is dat de perfecte liefdes die wij voor ogen hebben, niet altijd de juiste zijn. Liefde kan je namelijk niet dwingen, dat overkomt je. Bij een erfenis, verlies van baan/vriend en oog in oog staan met een mega hunk, weet je dat de emoties alle kanten op kunnen schieten. Maar met de bijzonder mooie raadsels die haar opa geeft, heb je ook het besef, hoe simpel iets kan zijn als je maar je ogen ervoor opent. In één ding had haar opa gelijk, het leven is nooit saai, daar in de middle of nowhere.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020538281
Aantal pagina’s: 240
Prijs: € 15,00

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.