Een stap te ver – Lisa Gardner

Gepubliceerd op

Frankie Elkin heeft een talent voor het opsporen van vermiste personen. Maar wat als die persoon niet gevonden wil worden?…

Timothy O’Day kent de uitgestrekte natuur van Wyoming als geen ander. Maar wanneer hij met vrienden gaat kamperen, verdwijnt hij midden in de nacht zonder een spoor achter te laten. Frankie Elkin weet niets van de wildernis, maar ze weet wel hoe ze vermiste personen moet vinden. Dus wanneer ze hoort dat Timothy’s vader een laatste zoektocht naar zijn zoon organiseert, meldt ze zich bij het team, ook al zit daar niemand op haar te wachten. Als ze vervolgens toch samen met het reddingsteam de bergen in gaat, wordt al snel duidelijk dat iets of iemand wil voorkomen dat ze verder trekken. Terwijl de tijd begint te dringen, gaat Frankie met het team de strijd aan tegen het kwaad dat zich schuilhoudt in mens en wildernis. En ondervindt al snel wat er gebeurt, als ze een stap te ver gaan.

Met een onduidelijk verhaal komen drie jonge mannen het café bij Marge binnen. Na verwarde woorden waar grizzly en poema in voorkomen, hoort ze ook dat nog twee van hun vrienden vermist zijn. Ze ruiken niet alleen zwaar naar alcohol, maar ook naar angst. Ze belt Nemeth district ranger en sheriff Jim Kelly en geeft de drie koffie. Het blijkt om een vrijgezellenfeestje van vijf studentvrienden te gaan. Kamperen in de wildernis, waarvan maar één echt de skills ervoor had. Vrijwilligers worden ingeschakeld. Ze vinden al snel één van hun vrienden Scott, maar hun andere vriend Tim vinden ze helaas niet. De tijd loopt en na een lange poos zakt de wil en gaat een ieder weer verder met zijn leven. Alleen familie en vrienden blijven. De meest gedrevene van deze groep is wel Martin O’Day de vader van Tim. Dit gaat het vijfde jaar worden, waarin hij en zijn vrienden nog één poging wagen. Tim’s moeder lijdt aan kanker en is stervende. Ze heeft nog één wens en dat is naast haar zoon begraven worden. Dit is het moment dat Frankie ten tonele komt. Als iedereen het een soort van opgeeft, begint zij. Wat ooit begon bij een AA-meeting, waar een dochter werd vermist en Frankie haar vond, zoekt ze nu inmiddels al tien jaar naar vermiste personen. Het laatste stukje om naar het desbetreffende gebied te komen, lift ze mee met Lisa. Zij waarschuwt haar, dat als ze de bossen ingaat, ze verdomt goed moet oppassen. Ze benadert de groep van Martin en al snel wordt haar duidelijk dat ze niet op haar zitten te wachten. Ze zoekt toenadering bij de vrouw van de kadaverspeurhond. Maar het is Bigfoot Bob die haar herkent en zegt dat ze een expert is. Doordat één van de vrienden afvalt door ontwenningsverschijnselen, kan Frankie zijn plaats innemen. Nemeth is niet echt overtuigd en verzoekt haar zelfs niet mee te gaan. Maar Frankie wil hoe dan ook mee en heeft daar alles voor over. In de vijf jaar die inmiddels zijn verstreken, is er echter nooit een spoor van Tim gevonden, dus gaan ze nu in een heel ander gedeelte zoeken, Devil’s Canyon. Waar ze zich zullen laten leiden door Daisy, de kadaverspeurhond. Tijdens het overhevelen van Josh zijn spullen naar haar rugzak, vinden ze onderin zijn rugzak een soort van Rambo mes. Frankie’s alarmbellen gaan af. Ze heeft nu sterk het gevoel dat dit om iets totaal anders gaat, iets veel ergers….

De cover is wederom met de bijzondere blauwe tulp schitterend geïllustreerd, ook dit keer passen de verwelkte bladeren perfect bij het verhaal. “Een stap te ver” is de tweede thriller van Lisa Gardner, waarin Frankie Elkin een hoofdrol speelt. Beide thrillers kan je naar mijn mening overigens afzonderlijk van elkaar lezen. Frankie is een intrigerende vrouw met een heftig verleden, maar ook met een ongelofelijk bijzondere wil om vermiste personen op te sporen. In dit verhaal is niet alleen de tocht door de wildernis zwaar, maar zo ook het verdriet en strijdlust van de groep zelf. Na vijf jaar van vermissing, zoeken ze nog steeds hun zoon/vriend. Lisa beschrijft de omgeving waar ze zijn zeer gedetailleerd, zo ook hun zoektocht. Ze laat je beseffen, dat je een tocht door de wildernis echt niet moet onderschatten. En Frankie leert je, dat je niet alleen met praten informatie te weten komt, maar ook door te luisteren en soms zelfs door te zwijgen. Een ieder heeft zo zijn deel in de zoektocht, maar er zijn ook heel veel leugens in het spel. Lisa geeft je met deze onwijs spannende thriller een mooie maar ook serieuze levensles, leer de kleine dingen in het leven te waarderen en praat met elkaar.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789403165219
Aantal pagina’s: 416
Prijs: € 22,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.