Uitzonderlijk – Colleen Hoover

Gepubliceerd op

uitzonderlijk-colleen-hoover

“Leven in een huis vol geheimen”

Merit Voss heeft het niet getroffen op liefdesgebied. Haar eerste vriendje dumpte haar met zijn handen onder haar shirt. Ze besloot toen voor zichzelf een trofee te kopen, een soort troostprijs. Sindsdien verzamelt ze trofeeën voor momenten waarop het tegenzit. Ze heeft al een behoorlijke verzameling. Als ze net in een antiekwinkel is om een nieuwe trofee aan te schaffen. Ontmoet ze een jongen die haar onmiddellijk intrigeert. Maar vlak na de kus krijgt hij een telefoontje van Honor, Merits tweelingzus. Zijn vriendin. Oei.

Merit woont samen met haar familie in een kerk. Met haar ouders, broer, zus, maar ook met haar stiefmoeder en haar half broertje Moby, wat best bijzonder is. Iedereen in dit gezin heeft ook wel iets bijzonders. Zo heeft haar vader de kerk gekocht toen hij hoorde dat het financieel niet zo goed ging met dominee Brains, maar nog meer omdat hij een bloedhekel had aan zijn hond. Haar tweelingzus, die een wonderlijke obsessie had, wat akelig dicht in de buurt kwam van necrofilie. Haar broer Utah houdt absoluut niet van onverwachte dingen. Haar moeder, die ernstig ziek is, woont beneden in het souterrain en komt nooit buiten of naar boven. En Merit had iets met trofeeën. Dat begon bij Drew Waldrup, toen hij het uitmaakte vond ze wel dat ze een trofee had verdiend. En vanaf dat moment word de verzameling trofeeën aangevuld, als er iets rottigs gebeurt.

Merit staat in een antiekwinkel naar een super grote en dure trofee te staren, daar had ze nu genoeg tijd voor, daar ze besloten had niet meer naar school te gaan. Iets wat haar vader en waarschijnlijk de rest van haar familie nog geen eens doorhad. In de winkel wordt ze bekeken door een jongen die haar vraagt wat ze aan het doen is. Als ze later buiten op het plein in de fontein met haar blote voeten staat, komt de jongen op haar af en zoent haar. Als zijn mobiel tijdens het zoenen afgaat, kijkt haar super verbaasd aan en zegt: “Is dit een grap?”. Ze blijkt met het vriendje Sagan van haar zus te hebben gezoend, niet wetende dat zij een eeneiige tweeling zijn. Ook al is ze heel erg op hem gesteld, ze weet dit kan gewoon niet. Maar nu Sagan meer bij hun in huis is, maakt dat er niet makkelijker op.

Wolfgang stond ineens voor de deur te krabbelen, dat was de hond van dominee Brains, waar Merit’s vader een hekel aan had. Het was heftig aan het onweren, dus Merit kon niet anders dan de deur open doen. Wolfgang liep door naar de keukendeur, zo naar zijn oude hondenhok in de tuin en kwam daar niet meer uit. Als Merit de volgende dag hoort dat Dominee Brains is overleden aan een hartaanval, begint de reden waarom Wolfgang naar de kerk was gekomen duidelijk te worden. Ze besluit een zak hondenvoer voor Wolfgang te halen. Bij het afrekenen wil een vreemde man in een kilt haar helpen het voer naar haar auto te brengen. Hoewel Merit nee had gezegd, blijft hij aandringen, sterker hij krijgt het zelfs voor elkaar dat Merit hem een lift geeft naar het huis van zijn zus. Als ze hem naar de straat vraagt, weet hij die niet en Merit heeft al gelijk spijt dat ze hem meegenomen heeft. Al helemaal als ze een foto krijgt te zien, waar zijn zus woont…

De titel doet zijn naam echt eer aan, want deze familie heeft zeker iets uitzonderlijks. Een gezin wat je in het begin gelijk thuis laat voelen, doordat ze zo vrij zijn. Maar door het verborgen houden wat er werkelijk aan de hand is, leven ze erg langs elkaar heen. Dan gebeurt er iets, wat iedereen aan het denken zet. Niemand staat er bij stil dat als je iemand een zwijgplicht oplegt, dat dat voor een ander echt een last kan zijn. Het verhaal wordt verteld door de ogen van een puber. En die moeten al sowieso door de nodige emotionele problemen heen zien te komen, maar in dit gezin is het wel uitzonderlijk. Ik vond het een bijzonder mooi en apart verhaal, waarin veel humor en emotie zit. En waar de spreekwoorden: “Ieder huisje heeft zijn kruisje” en “eerlijkheid duurt het langst” echt van toepassing zijn.

Uitgeverij: Z&K
ISBN: 9789401914307
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 17,50

[bol_product_links block_id=”bol_5be3fbcd2f609_selected-products” products=”9200000096229814,9200000095452283″ name=”Uitzonderlijk – Colleen Hoover” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.