Tussen twee vuren (deel 2) – Ilona Andrews

Gepubliceerd op

9200000057111518

De familie van Cerise Mar is een van de oudste in de Grens. De familie is op zijn best een zooitje ongeregeld te noemen, maar de familienaam wordt alom gerespecteerd en gevreesd omdat elke Mar zijn leven en zijn magie in de waagschaal gooit als iemand de clan bedreigt. Als Cerise’s ouders van de aardbodem verdwijnen, lijkt een rivaliserende familie Grenzers de logische dader. Maar al snel blijkt er meer aan de hand, en raakt Cerise’s familie verwikkeld in een dodelijk kat-en-muisspelletje tussen twee grootmachten uit het magische Zonderling…

De Grens was een vreemde plek tussen twee werelden, aan de ene kant het Broze, waar het gebrek aan magie werd gecompenseerd met een heleboel technologie en aan de andere kant de Zonderling, een spiegel van het Broze, waar magie regeerde en oude blauwbloedfamilies de macht hadden.

William, een gedaantewisselaar, woont in de Grens, hij kende Rose en was jaloers op wat zij met haar broertjes hadden, een warm maar klein gezin. Hij wist dat Rose en haar broertjes beter af waren bij Declan, een blauwbloed, maar toch miste hij ze. Dan verschijnen er drie mensen van de Spiegel, de Adriangliaanse Geheime Dienst op zijn veranda. William werd verzocht om “de Spin” op te sporen, het voorwerp waar hij naar op zoek was te bemachtigen en zou hij de Spin doden waren dat bonuspunten. De Spin bevond zich in de moerassen, de Zomp werd het genoemd.

Cerise Mar woont in de Zomp, in het Rattennest. Als ze van Lark te horen krijgt dat haar ouders er niet zijn en ze niet weet waar ze naartoe zijn, krijgt ze de schrik. Al bijna tachtig jaar zijn de Mars en de Sheeriles in een vete. Na wat verder vragen, wist ze dat ze naar haar grootouders huis waren. Haar grootouders leefden niet meer, die waren gestorven aan de rode koorts twaalf jaar geleden. Via Lagar de oudste van de Sheeriles kreeg ze te horen dat haar vader het huis aan hen had verkocht, met als bewijs een ondertekende akte met haar vaders handtekening erop. Ze kon maar een ding doen, de akte aanvechten.

Als William zijn oversteek van de Broze naar de Zomp maakt, leert hij onderweg Cerise kennen. De weg door de moerassen levert hun de nodige hindernissen op. William mag Cerise steeds meer als hij haar vechtkunsten ziet, als het wilde in hem loskomt, denkt hij alleen maar “HEBBEN, wil haar hebben!”. Ook Cerise krijgt steeds meer gevoelens voor William, alleen voelt ze dat hij iets geheim houdt, maar wat?

Cerise vertelt William waarom “de Hand” achter haar aanzit en hij besluit dan om mee te gaan naar haar huis. Cerise had een aparte en veelzijdige familie, sommige met magie, oeroude magie. Het aanvechten van de akte hadden ze gewonnen dankzij de documenten die Cerise bij haar oom in de Broze had opgehaald. De Sheeriles hadden twee dagen de tijd om te vertrekken. Er zou een gevecht komen dat wist Cerise zeker.

Als Tante Pete en Mikita zwaargewond raken bij een ontploffing wordt het allemaal teveel voor Cerise. Als Ignata voor haar een slaapdrankje maakt, vraagt ze William of hij niet haar neven wil beschadigen terwijl ze slaapt. Hij kust haar en zegt haar dat hij over haar familie zal waken. Wat was toch het geheim van William en zal Cerise haar gevecht winnen en haar ouders terug kunnen halen?

Deel 1 “Op de Grens” vond ik al een geweldig boek, maar deel twee gaat gewoon een stapje verder. Ook hier zit weer alles in spanning, liefde, magie, humor, maar wat bijzonder is, is toch wel de band met de familie. Het klinkt als cliché, maar dit boek kan je onmogelijk wegleggen. De schrijver weet de spanning iedere keer weer op te bouwen. Echt een geweldig verhaal, wat je zeker als fantasy liefhebber moet lezen. De Urban Fantasy-titels van Uitgeverij De Fontein zijn speciaal voor alle fans van Charmed, Once Upon a Time, Twilight en de boeken van Cassandra Clare.

Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026141089
Aantal pagina’s: 464
Prijs: € 19,99
ISBN (Ebook): 9789026141096
Prijs (Ebook): € 9,99
(Het papieren boek is iets vertraagd, uitgeverij De Fontein vermeldt
dat deze hopelijk per 1 oktober beschikbaar zal zijn)

[bol_product_links block_id=”bol_57e2694816b61_selected-products” products=”9200000057360985″ name=”Tussen twee vuren (deel 2) – Ilona Andrews” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.